Superhelg


Inlägget om Norge kommer upp senare, måste starta min gamla mobil för att hitta anteckningarna så att jag får allting i rätt ordning ^^ Istället ska jag bara skriva några ord om veckan och helgen som har varit. Min inspiration och ork till bloggen har försvunnit lite, vet inte riktigt varför men jag ska försöka skriva några ord här lite oftare nu i framtiden.

Började mitt nya jobb förra veckan :D Egentligen började jag redan förra söndagen med en 2borsta och rid" (prova på-ridning) men mina första lektioner höll jag i lördags först. Jag jobbar på tisdagar och lördagar, i tisdags höll Elena mina lektioner så att jag skulle få en chans att se hur det fungerar och så. I torsdags kollade jag på när hon höll sina lektioner för att få ännu mer kött på benen innan jag skulle sätta igång på riktigt på lördagen. Jag hade min första lektion klockan 10, så jag var där ute klockan 9:30 för att plocka in hästarna(som egentligen är små ponnys) innan barnen kom dit. När alla var inne dök barnen upp och sen var det igång..
Jag har fyra grupper på lördagar, varav en är en nybörjargrupp, och mellan varje grupp är det fem minuters paus så lektionerna börjar 10:00, 11:05, 12:10 och 13:15. Elena var i stallet när jag hade de tre första grupperna för att kunna vara till hands om jag behövde hjälp vilket var väldigt skönt att veta även om det gick bra. Hon hjälpte till med den tredje gruppen (nybörjarna) eftersom det var lite strul med ett namn som fattades på listan trots att barnet var där. Fick beröm av henne efter första lektionen, hon tyckte att jag skötte det jättebra och det enda hon kunde ge som konstruktiv kritik var att jag kunde ge lite mer beröm eftersom barnen ska tycka att det är kul. Så jag ska försöka hitta något litet att berömma, även om det känns som att det går åt skogen för ungen, så att de inte blir helt knäckta om det går dåligt. Efter den tredje lektionen gick hon dock in i huset eftersom hon dragit på sig en ordentlig förkylning.
Hästarna är jättegulliga allihop. De är snälla och gör sitt bästa hela tiden, även om de två största har lite mer egen vilja och personlighet. Hubbe(den näststörsta) kan stanna ibland och försöker komma undan arbete när det blir lite för jobbigt och han har dåliga dagar(förmodligen pga att han i princip växt upp på en ridskola och varit helt apatisk där). Cillla(russ på 130, den största) är lite bökig med huvudet och kan vara svår att kratsa bakhovarna på, detta pga att hon blev påkörd för något år sedan. Hon har återhämtat sig helt, men eftersom hon har en del personlighet så har hon gjort det till en vana att inte vilja lyfta bakbenen, först pga att det gjorde ont, sen för att hon märkte att hon slapp undan eftersom Elena inte riktigt ville pressa henne då hon inte visste om hon fortfarande hade ont. Så är någon för mesig, eller för hårdhänt(!), så vill hon inte lyfta benen utan kan bli lite kinkig. Men när det gäller ridningen så är de alla väldigt snälla och gör sitt bästa som sagt :) Jag ska försöka ta lite bilder någon gång och presentera dem alla :)
Jag tog det rätt lugnt på lektionernam försökte kolla lite vad eleverna kunde och så eftersom jag inte sett dem rida innan, och jag är jättenöjd med min insats! Allt gick jättebra och jag känner att jag kommer trivas super på det här jobbet! :)

Nog om jobbet, nu till helgen! :) I fredags var det inflyttningsfest hos Crille och Linda i Malmö. Tanken var även att vi skulle dra och se The Ark spela på Malmöfestivalen, men eftersom jag skulle upp tidigt morgonen därpå och ville vara skärpt på första riktiga arbetsdagen så tänkte jag ta ett tåg och vara i Eslöv vid 23:23. Så blev det dock inte. Jag tog bussen till centralen i tid, men väl där så var det mer folk än jag någonsin sett och köerna till automaterna var enorma, så innan jag hann köpa biljett så hade mitt tåg hunnit gå (trots att det var 6 min försenat!). Så istället var jag hemma halv ett efter att ha suttit ensam på en kall perrong i en timme bland massa fulla fjortisar, drägg och en äcklig gubbe som konstant stirrade på mig (eller ska vi säga försökte stirra upp under min klänning...). Blä för äckelgubbar.
Nåja, festen var i alla fall väldigt trevlig! Tyvärr kunde inte Björn följa med eftersom han fick ett extrapass på jobbet som dessutom innebar extra mycket lön, men han får följa med nästa gång istället :) Den andra Björn låg hemma magsjuk efter en lammburgare på Malmöfestivalen, så varken han eller Bea kom heller eftersom hon fick vara vårdare till honom ^^ Oavsett så hade vi väldigt kul och jag tackar för att jag fick komma :)

På lördag kväll var det dags för den årliga kräftskivan på Lövåsa Gård! Jag skyndade mig hem från jobbet, fixade mina cupcakes, även om jag tyvärr lyckades fucka upp frostingen till mina jordgubbscupcakes, vilken jag lagt massa tid och pengar på.. Blev lite ledsen i ögat där kan jag meddela... Därför blev de mest lyckade mina citroncupcakes med citronsmörkrämsfyllning och marängtopping - mumma! Behöver jag säga så mycket om festen? Den var awesome as always! God mat, god dricka och trevligt sällskap, kan det bli annat än bra? :)
Vi festade till ganska sent på natten, sen kröp jag och Björn ner i den ena delen av tältet med sällskap av Bea och Björn i den andra delen. Sov lite sådär men det är så mysigt att tälta! Väcktes dock tidigt på morgonen av Roger och Glenn som gal ikapp... Blev förövrigt jagad av Roger när jag skulle lämna lite grejer i bilen, fick använda mitt tupperware tårtfat som sköld när han försökte hoppa på mig. Staffan lockade dock bort honom så jag kunde fly tillslut. Här finns en film på Roger som Staffan lagt upp om ni inte tror mig när jag säger att han anfaller. Ska dock påpekas att han är snäll i den filmen...

Efter att vi sagt hejdå till alla begav vi oss till Eslöv för att byta om och gå ut med hunden innan vi snabbt begav oss till Regementets dag på P7. Bea och Björn liftade tillbaka med oss (de liftade med oss dit också) och jag kan kanske erkänna att det blev lite väl mycket hästsnack.. Men jag kan inte snacka med någon om Dumle som jag kan med Bea, så jag kan inte riktigt hjälpa det :P I alla fall. Vi bytte om snabbt som tusan sen körde Björn mer eller mindre lagligt till P7 så vi skulle hinna dit till tolv för då skulle kungen hålla tal. Klockan var runt 11:35 när vi körde från Eslöv, någon som tvivlar på att vi hann fram i tid?
Hittade Stefan, Fällman, Bengtsson, Blohm och Wendestam när vi var på plats och lyssnade sedan till när Sveriges konung höll tal. Lyckades tack vare Fällman hitta en liten lucka mellan folket framför oss där jag kunde se kungen efter att hon pekat ut honom, var lite annorlunda att se honom i grönkläder ;P Sen var det uppvisning av massa olika stridsfordon genom tiderna och till sist en stridsuppvisning. Jag hörde mest pang pang och pga mina otroligt långa 163,5 så såg jag inte särskilt mycket bakom publiken längst fram. Vad tror ni inte att min underbara pojkvän gör då om inte sätter mig på sina axlar?? Plötsligt såg jag hur bra som helst, men det kände mig lite stor där uppe jämför med resten av de som satt på folks axlar eftersom det var små, små barn som satt på sina föräldrar... He he he.. Men men, Björn erbjöd sig, varför tacka nej? ^^ Så jag fick se slutet av när de små pojkarna från P7 lekte krigare i alla fall.
När de var klara gick Björn iväg för att hälsa på någon han kände och bara några sekunder senare var det en främling som tacklade mig. Jag hann tänka jävla idiot innan jag såg att det inte var någon främling utan Ottski! :D Har inte träffat honom sen innan jag stack till USA så det var ett mycket trevligt, om än kort, återseende. Snackade lite medan jag väntade på att Björn skulle återvända och hann även presentera dem innan han var tvungen att leta reda på sina kompisar igen. Tobbe(Björns arbetskamrat) som dök upp med sin sambo och dotter innan uppvisningen, var även de tvungna att bege sig hemåt så när vi sagt hejdå till dem gick vi runt och kollade på militärfordon, lite olika stånd där de rekryterade nya militärer, vapen, en helikopter och lite av allt möjligt. Intressant att se lite av vad min käre man håller på med :)
Haha, när vi gick runt där så var det helt plötsligt en unge i 8-10-årsåldern som började prata med Björn. Han började gå bredvid honom samtidigt som han kollade på en grej sen sa han någonting i stil med: "pappa kan inte du hämta ut fler såna här från förrådet..." varpå Björn sa(med en ganska djup, macho stämma ;)) "Vad sa du?" vilket fick ungen att titta upp med stora ögon och inse att det inte var hans pappa som han gick bredvid. Han stakade fram ett oj förlåt och sprang snabbt tillbaka till någon som jag antar var hans pappa ;) Hahahahaa. Blicken han gav Björn var priceless, såg ut som att han skulle kissa på sig.

När vi var klara sa vi hejdå till alla innan körde vi hem till Eslöv, beställde bakismat (kebabpizza till B och kebabtallrik till mig) som vi käkade framför teven innan vi gosade ner oss under ett täcke och kollade på film. Myspys! Efter det var Björn tvungen att betala lite räkningar och svara på jobbmail. Han spelade lite monopol på datorn sen, jag fixade naglarna och sen blev jag sugen på choklad så jag svängde ihop en chokladkakamix som vi hade i skafferiet. Medan den var i ugnen började vi spela Alfapet. Tyckte det var helmysigt att sitta där med levande ljus, ett brädspel och nybakad chokladkaka istället för att bara kolla på någon film. Jag förlorade tyvärr med typ 27 poäng bara för att han lyckades få in ordet "jänta" på en plats som gav 3xordpoäng -.- annars hade jag vunnit.. Rumpa!
Kollade på tv en stund sen innan vi kröp ner i sängen. Snacka om att det är skönt med en riktig säng och täcke när man sovit i tält natten innan! Mmmm...

Tyvärr har helgen satt sina spår. Jag vet inte om det är förkylningen jag hade innan helgen, Elenas sjukdom eller Malin och Maddes tågluff-zombievirus som har drabbat mig men när jag vaknade i morse så kunde jag knappt andas, halsen gör ont, näsan är halvtäppt och jag hostar. Skit också. Jag som ville till gymmet idag :( Men men, det blir bara att ta det lugn så jag kan ta nya tag så fort som möjligt.

Ni får ha det bäst, jag ska försöka bli bättre på att uppdatera!
Take care!

RSS 2.0