Sjukgymnast

 
Var hos sjukgymnasten idag och det var... intressant. Det var rätt mycket som var fel på mig om man säger så :P Men problemen med axeln har sannolikt att göra med att jag åkte av Catch för ett tag sen. Hon kände och klämde massor på mig och tusan vad ont jag hade i högra rumpan/höften, har för mig att det var miniskerna hon sade var stela och ömma.
Sen var jag allmänt stel i ryggen, föga förvånande med tanke på min återkommande låsning i bröstryggen. När hon kom till axlarna så var det ömt både här och där, men förvåningen kom när hon skulle känna på nyckelbenslederna. Det gjorde galet ont! På högersidan så kunde hon inte ens känna på leden eftersom jag fick så ont, det var helt sinnessjukt.
 
Fick lite annat smått som jag skulle tänka på vilket var att jag lutar lite inåt på mina fötter så ska se till att belasta hela foten när jag står, att jag ska luta överlivet lite framåt eftersom jag var bakåtlutad samt att jag ska "stretcha" mina tår då hon tyckte att det såg ut som att jag hade begynnande hallux valgus. Både mamma och mormor har det så det förvånar inte mig om jag har ärvt det och eftersom jag vill fortsätta kunna gå i högklackat så är det bara att spreta på mina tår och träna musklerna ;)
 
Till nästa gång ska jag göra lite stretchövningar för rumpan/höften och innan jag kommer dit ska jag ta panodil och burana för att slippa undan lite av smärtan när hon ska manipulera min nyckelbensled. Hon ska även göra en gånganalys på mig så skulle ta på mig smidiga kläder av typ träningskläder.
 
Jag är positivt överraskad för hon var mycket bättre än jag trodde. Min erfarenhet av sjukgymnastik innan har inte varit så bra, så när hon var så här grundlig och verkligen tog sig tid att både fråga/lyssna och undersöka mig så fick jag en bra känsla. Hoppas på att jag kommer få mycket hjälp av det här.
 
Just ja, ska antagligen även vara testkanin i hennes akupunkturutbildningsgrupp på fredagar ett par veckor framöver. När hon hörde om min spänningshuvudvärk så frågade hon om jag provat akupunktur och nämnde då att de behövde subjekt att öva på(men såklart med insyn av en lärare som ser till att de gör rätt), och får då behandling gratis. Det är ju värt ett försök, är så trött på min huvudvärk så hade varit trevligt om det hjälper.
 
Nåja, nu ska jag lägga mig i badet och njuta lite. Imorrn ska jag till Malin för playdate och övernattning :D Wohoo!
 
Take care!

On the top of the world


Efter ännu en efterlängtad helg med min fina Michael så är det dags att återgå till vardagen, men inte utan att reflektera över helgen.
Jag hämtade min älskade på flygplatsen i fredags och herre gud säger jag bara! Han hade på sig sin finuniform och basker och satan vad stilig han var! Jag höll på smälla av där och då. När man inte träffar sin pojkvän så ofta så glömmer man nästan bort hur snygg han är, och när han då klär upp sig så blir det ännu mer påtagligt. Det var inte utan att man kände sig riktigt stolt när man lade märke till folks(framför allt tjejers) blickar på ens stiliga pojkvän. Hur jag kunde få både en snygg OCH underbar pojkvän vet jag inte, men jag är oerhört tacksam!

Körde hem till Lund där vi åt lite tacos och umgicks med mamma och Micke lite innan det bar av till Karaby där vi sov i helgen. Vaknade rätt tidigt på lördagen så vi tog oss in till Lund där vi kollade lite på bilar, åt lunch, hämtade ut biobiljetter och tog en fika. Hade tänkt åka hem till mig men Micke(styvpappa) mådde inte så bra och eftersom vi inte ville bli smittade så körde vi tillbaka till Karaby.
Tog det lugnt och vilade lite i soffan innan middagen, älsklingen var lite trött efter en tuff vecka och jag förstår honom. Åkte sen in till Lund igen och såg på A Good Day to Die Hard som var apbra!

Igår tog vi det mestadels lugnt. Sov rätt länge och låg sedan och mös i sängen någon timme och bara njöt av varandras sällskap. Efter frukosten körde vi ut till en skog och tog en promenad - sjukt härligt. Tog en gratis kaffe för ett par kuponger jag hade på McD Löddeköpinge samt delade på en daim deluxe. Hem till Karaby sen och slappade innan det var dags att skjutsa iväg min älskade till flyget igen.
Det blir jobbigare och jobbigare för varje gång känns det som.. Nästa gång han kommer ner är han långledig 6:e-10:e så då får vi lite mer tid, men det innebär också att det blir lite längre väntan emellan.

Är så fruktansvärt tacksam över att jag har Micke i mitt liv, jag kan inte beskriva med ord hur lycklig han gör mig. Jag har aldrig tidigare i något förhållande känt mig så uppskattad, älskad och värdefull som jag gör nu. Jag är avslappnad, trygg och kan vara mig själv utan att behöva känna mig dum. Vad jag än gjort i mitt liv för att förtjäna den här mannen så är jag glad att jag gjorde det. Vi är som gjorda för varandra, vi är sjukt kompatibla som vi säger. Liknande intressen, värderingar, humor, musiksmak, filmsmak, båda är hopplösa romantiker osv.
Jag längtar tills den dagen då inte 60 mil skiljer oss åt längre. Varje kväll vill jag somna bredvid honom och varje morgon vill jag att han ska vara det första jag ser. Sjukt smörigt, jag vet, men det är så jag känner.

Dags att börja förbereda mig för jobbet, 14-23 blir det idag. Hoppas att ni får en bra dag!
Puss och kram


Hard work work


Slitit som ett djur känns det som. De senaste 17 dagarna har jag bara haft två dagar osammanhängande ledigt och det har verkligen tagit på kroppen. Är helt slut i huvudet och inflammationen i min axel har fortfarande inte gett med sig trots både medicin och vila(från träning..).
Idag är jag ledig igen så det är skönt, blir nog att sjuka sig från jobbet i helgen för jag mår verkligen inte bra. Kommer inte kunna jobba 14-23 på både fre och sön utan att bli sjuk, jag känner min kropp nu. Tar det hellre lugnt och slipper få tillbaka magkatarren som börjat göra sig påmind igen.. Dessutom kommer Micke ner så då får vi mer tid till varandra.

Jaja. Har varit lite deppig för under min vila från träningen så gick jag upp i vikt, så under de senaste två-tre veckorna har jag lagt på mig 5kg och fattar inte hur! Hade varit lugnt om det vara varit vikten men även måtten över kroppen ökade, så visste att mycket av det var fett. Så jag fick nog i lördags och började föra matdagbok igen samtidigt som jag rörde lite mer på mig, vips på två-tre dagar hade jag tappat 3kg.
Älskar att jag nu trots allt väger två kilo mer MEN har nästan samma mått som innan jag gick upp i vikt, vilket tyder på att jag faktiskt har lagt på mig lite muskler. Känns sjukt nice! När jag vägde ett kilo mindre innan jag kom igång ordentligt med träningen så hade jag cirka 76 cm i midjemått, nu har jag 75,5 cm. Wohoo!

Igår struntade jag i gymmet efter jobbet, dels för att jag var trött, men även för min axels skull. Gjorde bara 210 crunches och 210 back extensions hemma. Det plus cyklandet till och från centralen fick räcka.
Idag ska jag till gymmet, vill sååå gärna träna ATC men måste ta det lugnt med axeln :( Skit också! Men tar nog en vända på löpbandet och lite mage, rygg och ben i gymmet. Blir dock ett lugnt pass eftersom jag inte är helt kry.
Först ska jag dock ut till stallet och köra Hubbe samt tömköra Catch. Fint väder idag och det känns så härligt! På min lediga dag dessutom, brukar aldrig vara fint väder då ^^

Ha det bäst och ta hand om er!
Kramar


ASM


Kom hem från ASM-kursen igår. Har haft riktigt roligt och lärt känna ett helt gäng härliga människor. Det har varit en väldigt lärorik kurs, även om jag kunde det mesta innan så har vi fått en betydligt djupare insyn i hur saker och ting fungerar och påverkar olika människor.

Jag reste ju upp i måndags och blev upplockad på Bromma av Micke. Först såg vi till att han fick i sig lite mat sen körde han oss till Heron City där han bjöd på bio(ja jag är sjukt bortskämd), Flight blev det. Den var rätt bra, fast måste erkänna att det kanske inte var den bästa filmen att se när man skulle flyga hem ett par dagar senare ;) Han släppte av mig på hotellet efteråt. Klockan var då strax innan tolv så var lite rädd att min rumskompis skulle bli sur, men hon hade inte kunnat somna så det var lugnt.

Jag bodde med en 32(?)-årig kvinna som heter Leonora, kommer från Vetlanda och har två barn. Det var första gången hon var borta från dem så det var därför hon inte kunnat sova. Hon var hur trevlig som helst och vi kom riktigt bra överens!

Första kursdagen handlade enbart om coachning och det var riktigt lärorikt, har en hel del saker därifrån som jag tar med mig hem. Skippade kursmiddagen och träffade Micke istället. Han tog mig till en kompis och hennes sambo, hon råkar dessutom vara hans ex så visst kändes det lite konstigt, men vi hade ändå en trevlig kväll med väldigt god mat.

Dag två var restaurangdagen så då delades vi upp i två grupper som hamnade på två olika restauranger, min grupp var på Västberga. Fick göra en massa övningar i grupper om 2-3 pers och observera skiftet fram till 13, sen åt vi lunch. Efter lunchen fick hälften av oss gå igenom våra observationer medan de andra övade på produktionsmetoder, sen bytte vi. Även den dagen var väldigt lärorik och nyttig. Såg massor av saker som jag ska tänka på under mina skift.
Väl tillbaka på hotellet pluggade vi ett par timmar innan vi skulle äta vid 19. Jag tyckte att det var riktigt kul, satt och snackade med ett helt gäng av deltagarna som man inte riktigt hunnit prata med eftersom vi var så pass många. Superkul! Strax innan nio stack de flesta iväg till Heron City för att bowla medan några, bl.a. jag själv, stannade kvar. Micke kom förbi vid 21:15 och stannade ett par timmar. Blev kort men ändå väldigt mysigt och lätt värt det, kommer trots allt inte ses förrns nästa helg, så blir nästan 9 dagar ifrån varandra.

Sista dagen pratade vi om olika ledarskapsprofiler och vad som skiljer dem åt. Pratade även om PDS(ett sätt för att sätta om restaurang- och personliga prestationsmål) innan det var dags för slutprovet. Pga ett slarvfel och en brist på information så hamnade jag två poäng från Dean's List. Lite surt eftersom jag och många andra inte ens hade en chans att få rätt på den ena frågan. Men men. Som Micke sa, jag måste faktiskt inte alltid överprestera.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste ta mig upp ur badet och göra mig i ordning, jobbar 14-23 idag.
Ha det bäst!


On the road


Sitter i skrivande stund på flygbussen på väg till Sturup och flyget som ska ta mig till Stockholm. Min älskling kommer att möta mig på flygplatsen strax efter sju, jag landar 18:50 så då hinner jag få tag på mitt bagage i lugn och ro.

Imorgon är första dagen på ASM(Advanced Shift Management) och det ska bli spännande. Hoppas att det blir en rolig och lärorik kurs med många trevliga människor!

Kvällen idag ska dock spenderas med Micke så jag ska låta hjärnan vila lite från jobb/plugg och bara njuta av lite kvalitetstid med min fina pojkvän. Är så glad över att jag har honom, han gör mig så oerhört lycklig. Framtiden känns riktigt ljus när jag tänker på honom. Det är bra grejer det.

Får se vad som händer sen på jobbet, har ingen aning om vad Sandras plan för mig är med den är kursen. I teorin så kan jag efter kursen gå vidare till att bli 2:a assistent, men tror att det mest är för att jag ska fördjupa mina skiftledarkunskaper. Det är dock riktigt roligt att hon satsar så pass mycket på mig och att det jag gör inte går obemärkt förbi. Kul som sagt!

Puss och kram, skumbanan!


Träningsvärk


Har tränat både tisdag(power), onsdag(core+Re-Shape) och torsdag(ATC) och har nu en träningsvärk som heter duga! Men det är sååå skönt att vara igång igen. Börjar märka av att kroppen förbättras, blir inte alls andfådd lika lätt längre(sug på den dumma ansträngningsastma!) och har mycket mer energi. Sweet!

Idag blir det tyvärr ingen träning dock eftersom jag jobbar 14-23. Men, är ändå på sjukt bra humör för min älskade Micke kommer ner i helgen trots allt! Trodde inte att han skulle göra det eftersom jag ska på kurs där uppe nästa vecka, men han skrev i någon samåkningsgrupp på fb och fick napp, så de blir flera som delar på bensinen. Åh jag kan knappt vänta!!

Efter träningen igår så bar det av till stallet. Körde Hubbe en liten vända och det gick bra bortsett från att han återigen blev rädd för soptunnorna på samma ställe som vanligt. Är så less på det för det är samma sak varje gång, ända sen vi hade en uteritt på en lektion och det luktade rök vid huset. Fjantponny... Det var sjukt mysigt dock med vitt på marken och lite lätt snöfall. Mysfaktorn var hög! Sen var Hubbe så sjukt söt i sina babyblå lindor som han fick på bakbenen ;) Broddade honom och han går rätt tätt bak så vill inte att han ska råka skära sig på broddarna.
Red Catch tillsammans med Elena som red Alexus för första gången. Han har nyss kommit tillbaka från inridningen, så det var lite spännande. Gick hur bra som helst dock. Hon red bara i sisådär en kvart så när hon gick ut arbetade jag Catch i trav och gudars vilken känsla!!! Jag red mycket nedsittning och det märks att jag har tränat upp min bålstyrka en hel del för jag satt stadigt och kunde verkligen sitta till ordentligt.
Körde en enkel övning som var riktigt effektiv vilket var att jag red en bit innanför spåret, framförallt vid kortsidorna så att han blev tvungen att lyssna. Det gjorde susen i hans svåra varv och jag tror aldrig att det har gått så bra innan.
Jag har i alla fall aldrig fått en sån känsla innan. Så nu känns det lite kul att rida honom igen :) Har varit lite bitter på honom sen min flygtur ;)

Får antagligen låna Kaptenen av Agnes på lördag så att Micke kan få rida lite medan jag rider Catch. Ska även få prova att rida Kaptenen, Agnes ville det och jag är inte den som tackar nej ^^ Hon kommer vara med och ska rida själv sen så blir ingen lång tur, men blir i alla fall en liten sväng :D

Nu ska jag hänga upp min tvätt och slänga in nästa omgång.
Later alligator!


Monday


Så var det måndag igen. Min lediga helg flög förbi och det känns extra tomt när både bror och pojkvän varit här men nu har åkt igen.

I fredags hade jag en myskväll med Micke. Vi åt middag med mamma och styvpappa och pratade massor med dem. Sen såg vi på 300 i sängen och hade det bara allmänt supermysigt. Micke var sjukt trött dock efter veckan så han somnade mitt i filmen ungefär ;)

På lördag så åkte vi till Hööks i Malmö för att jag skulle köpa lite grejer, men gick därifrån tomhänt eftersom det var slut på det jag skulle köpa. Så istället körde vi in till stan och kollade runt lite samt lunchade på PizzaHut. Köpte en födelsedagspresent till Simon samt ungssäkra miniformar till mig själv.
Både jag och Micke ville se Django så sagt och gjort. Den var riktigt bra om än lite väl långdragen ibland.
Vi trodde att vi skulle ha rätt gott om tid innan vi skulle vara på Grand Hotel vid 19 men tji fick vi. Filmen var längre än vi trodde så klockan 18 var vi på väg till bion. Behövde köra hem till Mickes föräldrar i Västra Karaby där han skulle hämta kläder och jag behövde också byta om i Lund, men tiden räckte bara till det ena. Så vad gjorde vi? Jo jag körde oss till V. Karaby och ringde under tiden min mamma och fick guida henne genom min garderob så att hon kunde ta med kläder, skor och smycken som jag skulle kunna byta om till på Grand. Hahaha det blev heltokigt och väldigt stressigt, men löste sig hur fint som helst. Vi var framme på Grand prick klockan sju och var till och med först av hela familjen.

Middagen var hur god som helst! Tog kalixlöjrom till förrätt och ett supergod köttbit till huvudrätt, kommer inte ihåg vilken typ av kött det var(förutom att det var nötkött). Så sjuuukt gott! Fick dessutom en extrem Frozen Strawberry Daquiri som fördrink, den var enorm! Som tur var så var den ju riktigt god också, annars hade det blivit jobbigt ;)
Min finaste pojkvän erbjöd sig att köra hem så jag kunde dricka lite. Förutom fördrinken så blev det ett riktigt gott glas ekologiskt vitt vin till förrätten, ett glas rött till huvudrätten samt ett glas Kahlua efter maten.

Vi sov hos Mickes föräldrar och åt frukost där innan vi begav oss till Lund för att jobba umgås lite mer med min bror innan de båda skulle åka. Simon ska vara på livgardet fram tills dess att han ska till Afghanistan, så han och Micke är på samma ställe nu. Känns lite konstigt ^^ Micke tog ett tåg vid 17 och Simon vid 19.
Var riktigt tungt att säga hejdå efter den här helgen. Dels för att det är mer än en vecka tills vi ses igen men framför allt för att det har blivit en riktigt lång helg, den längsta vi har haft ihop sen han flyttade till Stockholm.
Men men, får vara tacksam för tiden vi får ihop istället för att deppa över tiden vi är ifrån varandra.

Nu måste jag ta och göra mig i ordning för jobbet, 14-23 blir det idag. Första skiftet sen uppkörningen i onsdags, känns såå skönt att vara verifierad!

Ha det underbart!
Puss och kram


RSS 2.0