You spin my head right round


Jag är ett ångestbarn.
Det har inte alltid varit så, en gång i tiden var jag utan oro och levde varje dag med ett leende på läpparna, men flytten ändrade på allt och sen dess har jag varit en person fylld av ångest. Jag oroar mig över allt, ser the worst-case scenario i varje händelse i mitt liv, min hjärna går konstant på högvarv.
Jag försöker att hålla ångestbarnet inlåst så att jag kan vara den glada, självsäkra och positiva Rebecka jag en gång var, och innerst inne fortfarande är. Oron ska inte få förstöra mitt liv, den är faktiskt bara en liten del, men problemet är att ibland så blir den mig övermäktig och jag får ångestattacker. Jag fick en sådan igår. Var ute och gick i St. Hans backar, bara gick och gick och försökte få ordning på mina tankar, men det gick inte. Allt bara snurrade. Till slut lade jag mig ner på en bänk och orkade inte hålla emot längre. Tårarna bara rann och jag kunde inte sluta gråta. Precis då ringde Kajsa och hon fick nog ett av de konstigaste samtalen på länge, för jag fick ett riktigt sammanbrott där jag varvade kraftig gråt med hysteriskt skratt. Tack för att jag har dig btw. Det var förvisso skönt och jag kände mig tusen gånger lättare på steget när jag gick från bänken, men jag hatar att jag får sådana sammanbrott.
Orsaken den här gången är du. Det är du som är i mina tankar hela tiden, för jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska känna när det gäller dig. När du ligger bredvid mig känns allting bra, jag trivs, känner mig lugn och trygg och ingen spärr inom mig är i vägen för att jag ska berätta saker som jag aldrig trodde att jag skulle kunna anförtro någon som jag bara har känt en så kort tid. Problemet är bara att så fort dörren har stängts mellan oss så får jag en ångest större än på länge, och jag ångrar att jag har öppnat mig så. Varför? Jag är helt enkelt rädd. Rädd för att öppna mig och låta någon komma nära, rädd för att lita på någon, rädd för att bli sårad och därmed rädd för att älska. Jag vågar inte få några känslor för dig, för jag vet inte var jag står i dina ögon. Jag vågar inte lita på dig, för du är för bra för att vara sann. Och när något verkar vara för bra för att vara sant, så brukar det också vara så. Killar som du, gillar inte tjejer som mig, så är det bara.
När man under fyra år levt varje dag i skräck för vad som ska hända under de timmar man är innanför skolans tegelväggar, vad man ska få höra och vad man ska se i deras blickar, då de enda känslor som fyller en är ens eget självhat eftersom man vet hur äcklig och värdelös de tycker att man är. Då man bara känna detsamma - att man är äcklig och värdelös, då blir man ärrad. Sådana känslor och minnen bränner sig fast, slagorden ringer i huvudet som om de uttalades för bara några sekunder sen, jag kan se deras hånfulla ansikten framför mig som om de stod här just nu. Sådant glömmer man tyvärr inte bara för att man får tre underbara år på gymnasiet. Varje gång jag går förbi en återspeglande yta kollar jag tvångsmässigt i den och ofta äcklas jag, stundtals fylls jag återigen av självhat. Jag försöker älska mig själv och vara trygg med den jag är, jag försöker få ett bra självförtroende eller åtminstone utstråla att jag har ett sådant, men de negativa känslorna är djupt rotade i mig och enormt svåra att förtränga.
När då någon som du kommer in i mitt liv och vänder upp och ner på allt, när någon som du vill vara med mig, då släpps ångestbarnet ut för du motsäger allt jag någonsin upplevt och bryter alla regler.
Sådana som du finns bara inte. Du kan inte vilja vara med mig på riktigt, du kan inte vara sann.
Eller?

Jag har skrivit på det här inlägget i över en timme nu, now I'm done.
I'm out.

Träningsvärk


Ja, jag har träningsvärk. Varför? Jo för att jag var så duktig och joggade en runda igår, tro det eller ej! ^^
Jag har alltid avskytt att jogga, aldrig tyckt att det varit särskilt kul, men igår var det så härligt att bara få pressa kroppen lite. Ingen lång runda, och inget supertempo, men sen var det länge sen jag tränade, så jag börjar lite lugnt.
Nu ska jag bara lyckas hålla det här uppe också ;)

En dag kvar, sen är jag äntligen ledig efter två veckors jobb! Ska verkligen njuta av helgen, för nästa vecka är det tävling igen, i Breda den här gången, så det kommer bli ytterligare några veckors jobb i sträck. Kan även hända att vi ska till Donaueschingen helgen efter så då blir det tre veckors jobb... Men det är väldigt löst planerat, så ja vi får väl se.

På fredag blir det i alla fall avskedsfest hos Laxen som ska emigrera och bli fransyska, och det ska bli superroligt att få träffa alla människor som det gått på tok för lång tid sen man såg! :D Just ja, på tal om det, jag måste ju köra så fort som möjlig efter att jag har slutat imorrn, så är nog bäst att jag packar så att det är klart!

Tjolahopp!

Hjärnspöken


Inatt grät jag mig till sömns.
Jag vet inte varför, det bara blev så.
Det var skönt.
Medan tårarna rann ner för mina kinder, så kändes det som att stormen inom mig stillades.
Om inte för alltid, så åtminstone för en stund.
Det är så många känslor i min kropp som jag inte vet vad jag ska göra åt:
hopplöshet
ilska
sorg
saknad
besvikelse
hat, så mycket hat..
Stundtals så sprider sig så mycket glädje, iver och kärlek inom mig att jag knappt kan stå still, men utan att jag vet hur det går till så är jag plötsligt fylld med hopplöshet och hat igen.
Jag avskyr att jag känner så mycket hat som jag inte ens vet var det kommer ifrån. Det värsta är att det går ut över hästarna eftersom jag får så dåligt tålamod. Hatar det också..
Kanske har jag en sån känslostorm inom mig eftersom jag inte har gråtit på länge? Att gråta är mitt sätt att ventilera allt jag känner. Det kan lika väl vara lycka som orsakar det, som motsatsen.
Jag behöver gråta, men det är så svårt när man aldrig är själv.
Nackdelen med att bo på sin arbetsplats, speciellt när man inte har en egen lägenhet längre utan bor inne i huset.
Det var nog därför som det skedde på natten, när alla sov.

Tro nu inte att jag är ute efter att ni ska tycka synd om mig, jag ville bara skriva av mig.
Ventilera ytterligare, så att jag kan stänga igen den dörren och fokusera på att bli glad igen, att ta mig ur den här svackan.
Ibland hamnar jag tillbaka i den mörka gropen från förr, men det är bara för tillfället och jag kravlar mig alltid upp igen.
Lika så tänker jag göra den här gången.

Over and out

Success!


Klockan 03:13 inatt så rullade lastbilen in på gården efter en trevlig tävling i Lähden. Jag sov lite på vägen, men mådde ganska dåligt av någon anledning, så blev inte så mycket som hoppats :/ Somnade inte förrns efter halv fem heller och var uppe sex igen, så har varit en jobbig dag idag. Huvudvärken har varit värre än på länge och jag har haft någon konstig känsla i kroppen, så det var tur att det blev en lugn dag bestående av selputsning, vagntvätt och ett antal tvättmaskiner med täcken och benskydd - men än är det inte slut! Lina var kvar hela dagen, så har haft trevligt sällskap vid putsning, inoljning och fettning av selarna och det är ju alltid härligt :D Har nyss fått över alla bilderna från kameran, blev på lite olika ekipage i maraton samt lite precision så det blir att gå igenom dem senare ;) Tänkte först skriva lite om de här dagarna som har gått.

ONSDAG
Vi lämnade gården 12:00. På första färjan hittade vi Lars som skulle grooma i maraton. Resan var utan bekymmer som vanligt, vilket var lika skönt den här gången också. Läste ut min bok av Camilla Läckberg, är snart igenom hela serien! Klockan 22:48 var vi framme i Lähden och lastade av hästarna samt tömde släpet eftersom jag och Lars skulle sova där. Jag tog dock hand om hästarna och såg till att de fick vatten, mat och täcken medan Annika strödde. Var färdig i stallet 23:52, men då var det inte sängen direkt, utan vi satt inne i lastbilen och pratade samtidigt som jag avnjöt en cider istället för en öl som de andra tre föredrog. Jag bestämde mig dock att det fick räcka vid ett och gick och lade mig. Sov som en stock!

TORSDAG
Steg upp 06:40, var i stallet för att fodra strax innan sju där jag fick sällskap av Annika som skötte mockningen medan jag tog resten (ensilage, vatten, ryktning, ev täckesbyte, kraftfoder). Tog en lång frukost från klockan 8:00 till 9:15. Det enda som stod på schemat för dagen var vet. check klockan 16, så jag fick en guidad tur runt området så att säga ;) Fick se alla hinder och det går inte beskriva hur glad jag blev när jag insåg att det inte skulle bli några problem att hinna se Tomas i alla de åtta hindrena :D
Lunchade hästarna vid tolv och sedan var det utfodring även för våran del. 13-14 körde Tomas ett spann och efter det var det knoppning och putsning av hästarna som gällde fram till vet. checken. Alla hästarna gick igenom utan problem, det var dock inte alla som hade sådan tur. Michael Brauchle och Gert Schrijvers blev båda (som jag förstod det) av med två hästar, så det var bara att packa och åka hem för deras del. Snacka om trist. Jaja, tillbaka i stallet var det bara att sela hästarna igen eftersom Tomas ville prova att byta ut Per mot Speedy, så 16:30-17:10 var det spannkörning igen. 17:30 tog vi en liten fika, och medan de andra åkte på visning av maratonsträckorna så fixade jag i stallet, dvs. putsade selarna som vi använt, plockade skitar, fyllde vatten, borstade hästarna samt lindade lite ben. Var i princip klar när de kom tillbaka vid 20 så då blev det kvällsmat. Jag var rätt så trött, men eftersom jag skulle kvällsfodra vid 22 så fick jag så snällt sitta med vid bordet efteråt och snacka medan jag väntade in tiden. Det gick dock inte så bra att dölja att jag nickade till vid jämna mellanrum den sista halvtimmen, för vid fem i tio slängde Tomas en flaska på mig för att väcka mig och säga att jag skulle gå och sova. Jag skyndade mig att kvällsfodra, sen somnade jag utan problem ;) Haha, jag undrar varför?

FREDAG
Morgonen var likadan. Måste säga att det var en väldigt lugn tävling utan stress, med lugna förmiddagar och kvällar eftersom det inte heller blev för sent. Antar att det var för att det även var par häst och ponny samt fyrspann ponny som tävlade förutom våran klass. Betade och ryktade hästarna medan de andra gick hinder. 11:30 tömkörde Tomas en häst, sen var det lunch. Efter lunchen tömkörde han två hästar, medan jag och Annika knoppade och gjorde hästarna fina inför dressyren klockan 16:40. Det blev det andra spannet utan Per, vilket verkade vara rätt så lyckat eftersom det blev en sjunde placering (av 33 startande) med 50,05 straff, endast 1,3 straff efter Daniel Würgler. Fixade stallet på samma vis som kvällen innan, tog sedan en välförtjänt dusch innan kvällsmaten vid åtta. Klockan 21:00 skulle det vara prisutdelning. 3 colabier (för mig) senare, ca klockan 21:45 så drog det äntligen igång... Som tur är brukar det kunna vara rätt så underhållande, likaså denna gången, bland annat så kom Marco Freund utklädd till kvinna, en sån här tysk liten dam med två blonda flätor, röda läppar och rolig klänning. Underhållande minst sagt, haha. Vinnarna i varje klass (Chardon i fyrspann häst) fick varsin cykel, inte helt tokigt ^^
Jag och Annika nattfodrade, sedan återvände vi till tältet, tog varsin dricka och hade lite skoj innan det blev till att ha en date med huvudkudden.

LÖRDAG
Lika lugn morgon, hann till och med fota lite hästpar och ponnyspann i maratonet :D Åt lunch sen blev det att fixa hästarna innan maratonstarten som var lite efter två. Klockan 13:35 var hästarna klara för att spännas för, jag stannade kvar och strödde boxarna samt bytte och fyllde vatten innan jag kom ut till hindren vid 14:00. Maratonet gick nästintill smärtfritt och 15:25 var hästarna i mål. De var rätt så varma och flåsiga så det blev att spola dem, förspända, med en slang som fanns precis vid målet och vet. kontrollen. Fyllde flera hinkar som vi bara hällde över hästarna, och det gjorde susen. Efter några varv i skritt så var de fräscha igen och veterinären släppte oss. Hittade lite skrapsår på en av förlöparna samt ett lite mindre trevligt sår på insidan av låret, vilket han antagligen fått när han blev lite sen i en sväng så att förvågen kom in mellan benen :( Stackars liten. Verkar dock ha repat sig rätt så bra nu som tur är :) Fixade hästarna och sen blev det den traditionsenliga korvgrillningen, jag som älskar korv så mycket... Tog en promenad med hästarna och lät dem beta en stund innan vi gjorde oss i ordning för kuskfesten/prisutdelningen som skulle börja 21:30. Vi kom dit 21:50, då hade den fortfarande inte börjat ;) Fick prova något som kallades "Charlie", vilket var cognac och cola.. Lät suspekt men smakade faktiskt rätt så gott ^^ Blev dock inte så mycket festande för min del, hade varken sällskap eller orken för det, så blev en hyfsat tidig kväll för min del igen, dvs runt 23:30-tiden. Blev btw en tredjeplats i maraton :D Alla vinnarna fick ett släp (inte häst, utan vanligt), vilket blev Chardon i hästklassen även denna gången.

SÖNDAG
Annika tog sovmorgon så jag fixade stallet själv på morgonen, var dock där sju precis som de andra dagarna, men jag hann med allt ändå :) Knoppade alla utom Per innan lunch, honom tog jag efter (bytte Speedy mot honom till prisutdelningen) och sen fick jag kolla lite precision fram till 13:45 då vi möttes i stallet för att fixa hästarna som skulle spännas för 14:45 inför precisionsstarten 15:45. Rev tyvärr den sista bollen, men det hade vi som tur råd med utan att falla i placering. Blev en 19:e plats i precisionen eftersom det var många (14 stycken!) som dubbelnollade och tre som bara hade lite tidsfel. Sammanlagt räckte det dock till en 4:e plats :D Bytte hästarna och efter en lååång väntan blev det en kraftigt försenad prisutdelning, närmare 30 min sen.. Vinnare i både precision, totalt och även i alla tre momenten blev IJsbrand Chardon :) Han fick en fyrhjuling som pris, DET var inte dåligt ;) Vi var klara 17:30, då blev det för mig att borsta bort den lilla intorkade svetten på hästarna och förbereda dem inför resan medan de andra packade det sista som inte kunde komma in i släpet förrns efter vi var färdigkörda. 18:30 rullade vi mot Sverige med ca nio-tio timmars resa framför oss, vilken även den gick smärtfritt.

Så, nu har jag fått ner den här tävlingen i ord, nu blir det 4 arbetsdagar till, sen fest hos Lax på fredag och ledig lördag-söndag :D Awesome! Nästa tävling är Breda, NED, den 2:a till 5:e september! Där får vi sällskap av Team Persson, så blir nog lite mer röj på kvällarna då, haha ;D

Nej, nu måste jag ta tag i bilderna, håll utkik på bdb och facebook så dyker de nog upp så småningom :D
Ha det bäst!

Lähden


Om några timmar bär det av..
Next stop: Lähden! :D

Yeey, äntligen tävling igen! Hoppas att jag kan sköta mig lika bra som i Aachen, då kommer det gå prima! :)

Ha en strålande helg, det ska jag! :D

Fantastiska känsla


Såg nu att du var tillsammans med henne.
En underbar känsla spred sig i kroppen när jag insåg att jag inte kunde bry mig mindre.
Jag är verkligen helt över dig.
Och det är så. himla. skönt.
Det här gjorde ju nästan min dag, blev så sjukt glad över att du inte betyder något för mig mer.
Tråkigt att det skulle bli så, självklart ville jag inte det från början, men nu vill jag inte ens veta av dig mer.
Så less är jag.
Men det är så skönt att veta, för nu har jag fått bekräftelse.
Första känslan går inte att fejka.
You're old news.

Awesome.

Nytt jobb


Då var det bestämt. Den 25:e oktober börjar jag mitt nya jobb som hästskötare åt Fredrik Persson på Stenshill Stables utanför Lund :D Jag börjar med en provmånad, funkar det så får vi se hur länge jag blir kvar, men om det fortsätter gå bra och inget knasigt händer så jobbar jag nog där tills nästa fyrspanns-VM, det vill säga i två år! :)
Det känns jättebra, och jag älskar att det är så nära Lund! Det tar inte ens en kvart att köra hem från gården, så det är verkligen helt perfekt! Ett stort tack till Rebecka Ström som frågade mig om jag var intresserad av jobbet, det är tack vare henne som jag har fått det :)
Mitt liv börjar kännas rätt nice nu. Awesome.

Fredrik Persson i Nebanice 2010.


Ha det bäst!

Partey


Party i fredags med Malin i malmö - det var awesome :) Började hemma hos Malin med att vi tre (Malins kompis Sofie var även med) satt och snackade och drack lite vin. Trevligt trevligt. Sen bar det ut, Breeze blev destinationen. Vi var nästan först, det var två till där :P Sugit dock att de hade tagit bort gratis inträde när man kommer dit tidigt :( Jaja, köpte något att dricka och satte oss vid ett fönster och snackade tills dess att det dök upp lite folk. Dansade och hade kul sen men tog en paus när det blev lite varmt :P Gillar starkt att jag kunde trycka ner foten i ett par stövletter trots min tå så att jag kunde vara lite snygg ^^ Gjorde faktiskt inte så ont, bara om jag trampade mycket på utsidan av foten, kanske har läkt klart snart? Awesome i så fall, det är på tiden. Jaja. Sen dök det upp en trevlig kille vid vårat bord som jag pratade en del med under kvällen. Hittade även Lax, Steph och Ingemar när vi återvände till dansgolvet, blev en aning förvånad kan jag meddela :P Malin frågade mig: "Du, är inte det där Ingemar? Är det inte det??" och då hittade jag Lax som jag helt ogenerat anföll ^^ Kul, kul! Efter lite mer dans så satt jag mest vid ett bord och snackade med killen, bra ursäkt för att få vila min fot som hade börjat kännas av lite, kunde ju inte ta smärtstillande ;) Drog hem någon gång vid tre tror jag (min mobil dog vid 23 så hade ingen koll :P) och sov dödsskönt. Var lite lagom trött efter att ha jobbat en hel dag i stallet med bara sex timmars sömn i bagaget.

Gick upp vid 8 igår och drog till Ribersborg vid halv tio. Hade med oss alla hundarna, men de två större blev helt stirriga när vi kom till fältet och bara drog rundor, så vid kvar över tio åkte vi och lämnade dem i lgh och behöll endast lilla råttan, eh jag menar såklart Freya ;) Träffade Sofie och sen gick vi och kollade lite olika hinder. Försökte fota lite men bilderna blev värdelösa eftersom det regnade och var helt grått :( Sugit värre. Vid vissa tillfällen regnade det så pass mycket att det var som att någon öppnat en kran över våra huvuden, helt sjukt.
Jaja, vi hade i alla fall kul :) Var där till tre tror jag, sen hängde jag bara hos Malin ^^ Såg på Snabba Cash innan jag körde hem till Lund vid 22-tiden. 

Klockan nio steg jag upp ur sängen, duschade och körde sedan till Dalby för att köpa en ny mobil, eller ja nygammal. Den andra var kisskassisglass, så det var på tiden. Mamma sa att hon skulle köpa ny mobil och att jag då kunde få hennes gamla, men det är nu en månad sen och jag var trött på att ha en mobil som man inte kunde prata i eftersom man knappt hörde personen i andra änden, och som dessutom var en Nokia.. 350 spänn, lätt värt för att få en mobil som fungerar och dessutom en Sony Ericsson igen. Gillar inte andra märken :P Tvättade bilen när jag kom hem. Fick besök runt lunch och tog en mysig promenad i St Hans backar. Nu sitter jag för mig själv och försöker fördriva tiden fram tills dess att jag ska köra tillbaka till Grevie.. På onsdag bär det i alla fall av till Lähden för tävling :D Får hoppas att det är bättre väder då så att jag kan få lite nya bilder :)
Nej, nu ska jag gå och göra.. ingenting ^^ Awesome.

Tack Malin för en superhelg! 


So long suckers!

Par


Idag blev jag lite extra glad. Jag fick nämligen köra par! :D
Var ute med Annika när hon skulle köra ett par på em, och när vi hade kommit en liten bit så sa hon bara: "Så, nu är de ganska mjuka och fina, nu kan du ta över tömmarna!". Jag blev ganska förvånad men var snabbt på plats i kuskbocken, och fick sedan köra hela rundan. Det var över ett år sen jag senast höll i ett par partömmar, så det var lite ovant, men åh vad glad jag blev! Hon sa att om Tomas kan ta hit folk och låta dem köra (Dansken) så kan hon gott låta mig köra lite.
Det gick i alla fall jättebra :D Flera gånger sa hon att hästarna var fina och det kändes super :)
Lite roligt att den hästen som dansken aldrig fick att gå i form, gick i form största delen av tiden när jag körde ^^ Visst, jag har kört den en del i enbet, men ändå :P Bra dag i alla fall.

Tvättade Rut nu på kvällen inför hemfärden imorrn, det var på tiden att hon blev svart igen. Det regnar dock, men vem bryr sig? Man blir ju blöt i vilket fall ^^ Och det som är borta, är borta.

Nu: Dusch och sen packa.
Imorrn: Jobb sen.. Party med Malin och co. i Malmö! :D
Lördag: Fälttävlan på Ribban med Malin.
Söndag: Slappa, kanske kolla på Paulina Tufvessons show med Alvin i Helsinborg (mirakelbarn.bilddagboken.se), men vill inte slösa en hel dag sen genom att sitta i Grevie när jag är ledig, så det är om jag hittar något att göra sen..

Nighty nighty!

Dansken


Hahahahaha, idag hände det sjukaste på länge: dansken bara satte sig i sin bil och körde hem!
Han morgonfodrade, åt frukost och sen sade han till Tomas att han slutade efter som det här inte var vad han hade förväntat sig. Han gav det 11 dagar. 6 dagar med Tomas hemma. Helt flippat, och vilken himla dålig stil att bara säga upp sig och sen sticka.
När vi satt och åt frukost så funderade jag över om han skulle vara ledig idag eftersom han hade vanliga kläder på sig (dvs. jeans, t-shirt och skjorta) i stället för tröja och sina skabbiga hängselbyxor som han brukar ha. Jag blev dock konfunderad när Tomas och Annika bestämde vilka hästar som skulle gå, och att vi var tre som skulle dela på dem så hon frågade om tårna var bra nog för att jag skulle kunna rida (Tomas skulle vara borta på förmiddagen, så han skulle bara köra en häst på em). Jag fick det inte riktigt att gå ihop men tänkte bara att: jaja, jag får väl veta tids nog. När det var dags att gå ut och börja i stallet så märkte jag att han dröjde sig kvar i köket, men sket i vilket och släppte ut hästarna. När jag skulle ta ut den sista var jag måttligt irriterad över att jag fått göra allt själv, tro mig jag har inga problem med att göra allt själv men jag vill gärna veta det, och då dök plötsligt Tomas upp och meddelade att dansken hade slutat. Helt sådär bara. Han berättade att de hade pratat häromdagen och bestämt att han skulle vara kvar till den 27:e och se hur det funkade, men nu bara drog han alltså.
Helt stört. Haha, det roliga är att vi har tränat alla hästar utom två idag, och det har gått hur smidigt som helst. Det har nästan gått lättare än när han var här :P Usch vad hemsk jag är, men det är sant! Men snacka om att boxarna var äckliga i det stallet han har skött! Fick ta ut minst en skottkärra ur varje (det är bädd) och kommer nog behöva ta lika mycket imorrn. Lite skrämmande att någon som tävlar ponnyspann inte ens kan mocka en box...
Det har i alla fall varit det huvudsakliga diskussionsämnet idag :P Jag och Annika har haft en del goda skratt åt honom, lite hemska är vi kanske, men han var ganska hopplös och dryg, så det finns mycket att skämta om ^^
Ponnyn tog in sig själv idag. Höll på putsa när jag hörde jag lite konstiga ljud ute i stallet. Hade bara ett par träns kvar, så jag tänkte att jag kunde kolla när jag var klar. Antog att det var Annika som höll på med något, alternativt att Rebecka gick runt i träskor eller något. När jag gick ut ur selkammaren blev jag lagom förvånad - längst ner i stallgången stod Trixi och tittade på mig som att det var på tiden att jag kom och kunde släppa in henne i sin box. Haha. Skönare ponny får man leta efter. Snällare också för den delen. Hon hade inte rört betforhinkarna eller något, och tur är väl det, hon är tjock nog som det är :P



Jaja, ni får ha det bra, det kommer jag nu när dansken är väck ;D
Moahahaha

Lättnad


Åh, det gick så bra. Bomben är släppt, men utan någon som helst förödelse.
Bomben är då alltså att jag kommer sluta hos Tomas efter VM:et, jobbar vecka 41 ut. Har haft sån ångest hela dagen inför hur de skulle ta det när jag berättade, men det gick så himla bra. De var så snälla och förstående, men tyckte att det var tråkigt för de hade gärna haft kvar mig. Lovade att säga till om jag ändrade mig ;)
Jag har trivts bra här och är oerhört tacksam för möjligheten och tiden jag har fått här, men jag vill komma närmare Lund för det blir så dyrt och omständigt att träffa familj och vänner. Så nu är det bestämt.

Stack ut och cyklade efter snacket, och det var så härligt! Det tog en halvtimme och var hur mysigt som helst, känner mig helduktig som har fått pli på mig själv ^^ Gjorde även lite armhävningar och sit-ups efteråt. Duktig flicka.

Nej, nu ska jag prata med bästaste Kajsa som är i telefonen!
Good night folks!

Planer


Making new plans..
Ska släppa bomben ikväll är det tänkt.

Hade en helmysig helg med mamma. På fredagen åt vi grillat lamm med potatis, bearnaisesås och gula kantareller med ett glas rött till, mumma! Micke åkte iväg till någon Porscheträff på lördagsmorgonen, jag åkte på utflykt. Stannade på Nova och köpte bl.a. nya jeans på H&M samt en liten necessär som jag kan ha smink och nödvändigheter i istället för handväskan :P Kollade även på ett par stövlar på Bianco ^^
När jag kom hem så bakade jag ett lass kanelbullar som blev awesome, som vanligt när jag bakar ;) Haha, nej men jag råkade bränna den första plåten lite eftersom mammas nya ugn har lite bättre effekt än den andra. Men det var bara lite mörkare precis på ytan, sen var de okej :)
På söndagen träffade jag Maria, bakade muffins samt köpte stövlarna på Bianco :D Tack mamma! På kvällen bar det åter till Grevie och jobb fram tills nästa helg då det är partey och Ribban på kalendern!

Nu är det dags för frukost, hörs senare!

Ha en awesome dag!

Sadface


Damn. Bad mamma lämna in mina stövlar på lagning eftersom en stålskena gått genom sulan (en stålskena som tydligen inte ens ska gå så långt, hat åt gubben som bytte ut den gamla, sneda skenan men inte gjorde det rätt...), och enligt skomakaren som hon var hos så går det nog inte att fixa. Han måste nämligen byta ut hela klacken/sulan och eftersom stövlarna är i ett relativt skört syntetmaterial så trodde han inte att de skulle hålla. Crap.
Får försöka hos någon annan, annars får jag väl ge honom 400 spänn och be honom att åtminstone försöka. De är ju oanvändbara i vilket fall..
Det här är alltså mina absoluta favoritstövlar, till och med favoritskor överhuvudtaget, som jag har kämpat så för att få tag på. Jag väntade på att få tag på dem i ett halvår, och fick ett tips om att de fanns för halva priset på Hansakompagniet i Malmö under mellandagsrean. Så jag gick upp tidigt på morgonen dagen därpå, tågade och bussade dit, väntade 35 min på att de skulle öppna, sen in och köpa dem och snabbt tillbaka till Lund eftersom jag skulle ha gäster. Jag har lagt så mycket energi på de stövlarna.. Jag älskar dem och de är oersättliga... Mamma messade att jag skulle leta efter ett par nya så kunde hon betala dem eftersom hon tyckte att jag var värd det. Världens gulligaste mamma har jag, ja <3 Men inga kan ersätta dem :-/



Jaja, till något roligt. ÄLSKAR min nya klänning :D Jag är såå snygg i den, känner mig nästan lite sexig ;D Hahaha. Nej men serious, är så glad att jag unnade mig den, det höjde verkligen mitt humör idag när jag provade den igen. Vet definitivt vad jag ska ha på mig den 13:e ^^

Nej, nu ska jag se om jag pallar gå igenom några bilder lite snabbt, sen är det läggdags!

Sleep tight, don't let the bed bugs bite

Trött


...det är så jag sammanfattar allt. Jag är så himla trött.
Tror inte att jag har sovit ordentligt en enda natt sen jag flyttade ut ur lägenheten. Kommer liksom inte till ro, utan ligger bara och vrider och vänder på mig. Antar att det är för att jag inte kan slappna av på samma vis här inne, det känns aldrig riktigt som att jag slutar eftersom jag inte går "hem" för dagen på samma vis, utan jag går bara från köket in på mitt rum. Hoppas att jag vänjer mig snart, för orkar snart inte jobba mer.

Gårdagen var lite ledsam. Kalven hade dött under natten :( Stackars 155:an.. Får hoppas att hon inte led alltför mycket bara..
Vanligt stalljobb på förmiddagen. Satte dansken på att putsa fönstren i stallet efter att han mockat så skötte jag att ha hästarna klara åt Annika, vilket bara var några enbet. Rättade till gödselstacken som var ett kaos samt mockade ur två bäddar eftersom de har blivit så himla äckliga sen dansken börjat sköta om det stallet.. Måste bli en ändring. Är i alla fall lite stolt, tyckte knappt att det var jobbigt ^^ När jag var halvvägs genom den andra boxen så började jag känna av att jag arbetade, men det var ingen större ansträngning. Senast jag mockade ur bäddar så blev jag jättetrött i både armar och rygg efter inte ens en box, men nu kände jag nästintill inget alls :) Det enda som var jobbigt var doften. 

Det går i alla fall lite bättre med dansken nu, han har börjat fatta lite mer av vad man säger nu, så man måste inte prata som med en femåring och peka och hålla på på samma vis. Typ... Nu är det mer som med en åttaåring. Haha. Tror inte att jag har mött en så långsam människa i hela mitt liv, i alla fall inte på väldigt länge. Allt han gör tar evigheter och det blir ändå inte bra gjort? Han fick åka med Tomas när han körde ett par i morse, så då strödde jag klart i stallet som han hade mockat i. I varenda en av de sju boxarna hittade jag minst två skitar (som inte var nylagda) och jag fick dra in ströet från kanterna eftersom boxen var som någon sorts krater. Strödde tre kakor (stora) i varje box eftersom de var så blöta. Fattar inte hur han lyckas, vet inte hur många gånger jag har försökt förklara hur han ska mocka. Jag har till och med visat och ändå sjunker det inte in. Suck. I eftermiddags tog han så lång tid på sig att putsa selarna att jag började undra om han hade gått iväg eller något. När jag lämnade selkammaren för att ta sela en häst åt Annika, plocka skitar och linda ben så hade han tre av fyrspannsselarna kvar, samt enbetsselen. Det var 45 minuter tills dess att vi skulle börja fodra, så jag försökte febrilt komma på vad han skulle göra när han var klar. Jag började mocka ut en bädd i en tom box och kom på att han ju kunde ta över det så fodrade jag (mockade ju som sagt ur två stycken igår). Tiden gick, ingen skymt av dansken. Jag fodrade och gjorde allt som skulle göras innan vi var klara. Fortfarande inte klar. Jag gick in i selkammaren. Då hade han i princip precis blivit klar. 1,5 timme hade han hållit på! Det tog max 45 min när jag var långsam och gjorde alla fem selar. Jeez. Han kör ju fyrspann själv, ponny förvisso, men så stor skillnad är det inte på selarna...
Hjälpte honom med den selen som Annika precis kommit in med, då jävlar tog det inte ens 10 minuter så var det klart. Vad sjutton hade han hållit på med undrar jag? 

Jaja, till något positivt - det gick superbra när jag körde mongot idag. Blir fortfarande helt glad när jag tänker på det. Det bara flöt på och han följde tömmarna helt perfekt. Så underbart var det. Det är alldeles för länge sen det kändes så här bra. Kanske äntligen har börjat hitta tillbaka till körningen? Fått tillbaka den där känslan som gör att det känns så enkelt. Hoppas det :) Nu minns jag liksom varför jag älskar körningen så mycket.

Satt med bilderna från Nebanice igår, de som Linnéa ska köpa. Tittade på Hidalgo samtidigt, skönt var det, annars hade jag aldrig pallat :P Skivan är i alla fall klar nu, så det är bara för henne att hämta den imorrn :D Nu ska jag bara orka ta tag i de sista, sen ska jag även ta de från uppvisningen i Kvidinge för någon månad sen, så jag kan göra skivan till Tomas och Annika. Hur ska jag orka med en försäljningshemsida? Haha, det är liksom en månad sen vi var i Nebanice xD Fast å andra sidan, blev klar ganska snabbt med Aachenbilderna, så det är väl bara en motivationsfråga.

Hade tänkt cykla idag, men tror att jag bara ska borsta tänderna, byta om till myskläder och lägga mig framför teven och somna :) Tråkigt men sant.

Sov gott då! ;D

1 augusti 2010


Idag har varit en väldigt ordinary dag. Var dock väldigt lugnt, bara tre enbet och en häst som tömkördes, så inte så mycket jobb. Jag lekte lite pyroman på förmiddagen, eldade papper och skit som samlas. Dansken hjälpte förvisso till att köra sakerna från sophögen till brännplatsen. Jag var väldigt duktig på att tända eld på skiten, verkar ha anlag ;) Haha.
På eftermiddagen putsade jag alla betten och rengjorde bettkorgen. Vad ska vi gissa att det är? 30-40 bett kanske? Och de flesta av dem är dessutom mässingsbett, så dvs de är ganska svåra att rengöra ordentligt. Men jag putsade på och de blev banne mig riktigt fina :D Fast jag tycker att sånt är ganska kul, so I didn't really mind ^^
Under tiden som dansken emfodrade så satte jag upp lite plaketter på väggen från fem olika tävlingar. Jag gillar att pyssla med sånt, även om det är på några meters höjd på en ranglig stege :P

Uppdatering angående kalven.. Hon var sämre i morse, vilket inte motsvarade våra eller veterinärens förväntningar. Han kom förbi och kollade på henne och meddelade att prognosen inte var god. Så ja, nu ligger hon i princip bara i sin box och väntar på döden, det fanns inte så mycket att göra tydligen.. Han gissade på att hon fått i sig något och blivit förgiftad.. Stackars lilla 155. Men, jag hoppas fortfarande på ett mirakel, gör ni det med mig så vet man aldrig vad som kan hända.

Har varit duktig och cyklat idag igen, andra gången nu den här veckan ^^ Gjorde även lite situps, armhävningar, ryggups och sidoplankan efter att jag hade cyklat min mil. Fortsätter jag med det här så kanske det faktiskt blir lite ordning på mig ;) Hahaha!

Over and out

RSS 2.0