Femtioelva dagar senare


Okej, kanske inte femtioelva, men väldigt många dagar har gått sen jag var här senast. Däremellan har jag hunnit resa från USA till Sverige och även en liten resa till Norge med pappa, Gabban och Zacke. Sen har det såklart hänt massa mer. Var börja?

Resan USA-Skåne
Gick hur bra som helst. Fick packa om lite bara pga övervikt, men lyckades blinka fint med mina blåa ögon så att han släppte förbi mig trots att jag fortfarande hade 5lbs övervikt.
Lite drygt bara i Chicago, säger bara: UNDVIK DEN FLYGPLATSEN OM NI KAN! Det var dåligt eller inte skyltat alls, svårt att förstå var man skulle ta vägen. När jag väl lyckats ta mig till min terminal(vilket man gjorde med railway) så tog jag mig genom Security, där de btw hade naken-scanner, och till min gate.
Det var en liten promenad dit och väl där inser jag att det inte finns någon sorts mat i närheten och det är heller inte skyltat till någon. Jag hade handväska, handbagage och laptop så jag var inte intresserad av att springa över halva flygplatsen för att KANSKE hitta någon sorts mat. Så för att hålla energin upp de tre timmar jag skulle vänta så bled det att köpa Toblerone mini i en souvenirbutik där jag även köpte Hershey's kisses till familjen.
Det var lite roligt på planet Chicago-Köpenhamn för jag fortsatte prata engelska utan att tänka på det, trots att jag visste att flygvärdinnan kunde svenska. Lite läskigt var dock att en grej jag drömde om på planet till USA hände på riktigt på planet hem. Vad är oddsen? Sånt har hänt mig innan, men inte med tre månaders mellanrum :P
Eftersom jag inte träffat min kära pojkvän på tre månader så ville jag göra mig lite fin, så jag sminkade mig så som jag vet att han gillar, drog på mig fina underkläder och, såklart, en av mina nya klänningar och ett par ordentliga högklackade som jag köpt i USA. Ja, jag fick en del blickar och kommentarer av mina medresenärer som bl.a. undrade om jag skulle på bröllop, men det var det värt för det var väldigt kul att vara så fin och se blicken från den som betyder mest ^^ Det var väldigt skönt att äntligen få kramas och kyssas på riktigt och inte bara se varandra genom en datorskärm.

Jag började skriva om Norgeresan men kom fram till att det är dags för mig att byta om och ta mig en promenad till gymmet där jag ska bli medlem och sen plåga min kropp lite. Yes, awesome!
Och Nicole, jag skriver ner mitt letter of recommendation när jag varit i Lund nästa gång, kom på att jag har det där ^^ But I promise I will!

Later aligator!

Sometime around midnight


Åt american dinner - hamburgare med lökringar och dyl.
Cheryl körde mig, Nicole och Pendragon till Cinema City för att se Super 8, men den var slutsåld så det blev Transformers 3. AWESOME!
Jag älskar Transformers filmerna, de är så sjukt härliga - action, komedi, drama, romantik, mer action. Mest action faktiskt. De är helt awesome i alla fall, perfekt sista kväll här måste jag säga!

Kom hem, packade klart. Ja det är verkligen helt klart. Bara tandborste och några få andra saker som ska packas ner i handväskan. Helt sjukt.
Satt vid datorn lite sen och snackade med Nicole samtidigt som jag fixade naglarna.
Nicole lyssnade på The Airborne Toxic Event så när hon gick och lade sig fick jag helt enkelt ta över där hon slutade. Har en ny favoritlåt: Sometime Around Midnight (acoustic version). Kärlek på den alltså!

Nu är det dags för fröken Rebecka Brandt att hoppa i säng så att hon kan ta sig upp i tid imorrn och slipper stressa innan shuttlen kommer.

Sov gott Sverige,
Brandt är snart i en stad nära dig!

Perfect last ride!


Det hade jag igår på min älskade At Large.
Vi red till Irvine där vi en gång i tiden hade våran första lugna galoppfattning i någorlunda form. Nu avslutade vi där, helt perfekt. Lugn, avslappnad, rund i kroppen, vilade på steget - perfekt!
Hela dagen igår var faktiskt perfekt, alla hästar uppförde sig.
Red först Senator som var duktig, sen At Large. Efter det red jag Escapade med Marion som red Ember, sen red jag Sunflower barbacka som vanligt. Barbackaridning är btw sjukt underskattat, hon har blivit så himla fin sen jag började rida barbacka. Rider, eller ja red, bara rundor på ca 30 min (eftersom hon tappat motivationen) med mycket trav-skritt-trav-övergångar och lite galopp. På två-tre veckor nu bara så har hon blivit mycket rundare i ryggen (antagligen kan musklerna utvecklas eftersom hon inte har en dåligt passad och hård sadel) och arbetar med ryggmusklerna hela tiden så att jag verkligen kan känna dem. Formen är klockren och hon bara går med glädje - helt underbart!
I alla fall, efter henne så körde jag Cartié som var helt underbar. Efter det hade jag tänkt tömköra Johnny sen sluta, men då dök Brian upp (kl 16...) och skulle rida de hästar som var kvar: Dangon, Johnny och Torpedo. Så jag slutade rätt sent men hann duscha medan han red Torpedo så jag kunde ta bussen kl. 18:38 till The Block. Där köpte jag skor till Jossan och bh till mig på H&M, sen skyndade jag mig till Mainplace. Var där vid halv nio så skyndade mig in och köpte det jag kom dit för vilket var en t-shirt till min älskade Björn, sen blev det något till mamma som hon ska få i försenad mors dags present, smycken och smink till mig själv.
Åkte hem med bussen 21:35 till NICOLE som kommit hem från Vegas! :D Jag visade mina shoppingfynd sen flummade vi en hel massa tills alldeles för sent.

Min allra sista dag, alltså idag, har jag bara tagit mig igenom med ett leende för vad som än hände så var det min sista dag. Red At Large men räknade gårdagen som min sista ritt för nu red vi ju med Brian så då blir det inte lika bra, så jag bara struntade i det och njöt över att vara på hennes rygg en sista gång. Fixade hästar till Brian som han red med den nya tjejen och Marion, åkte med Nicole och Cartié, red Sunflower barbacka och tog hand om grejerna efter Brians sista häst, sen var dagen slut!
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag packar klart allt som kan packas, ikväll blir det bio med Cheryl och förhoppningsvis kan jag lyckas hitta en present till min lillebror som blivit tonåring idag - galet! Minns när han var en liten pjuklarv och nu är han 13?? Galet.

9:45 kommer shuttlen och hämtar mig imorrn, 12:45 lyfter planet från LAX till Chicago där det slutliga planet tar mig till Köpenhamn! Framme på måndag 13:20 svensk tid! :D Wohoo!

Men nu blir det dusch för vi ska äta kl. 18 och sen ska vi antagligen på bio!

Later!

The last day off!


I tisdags hade jag min allra sista day off, märks att jag närmar mig slutet nu!
Tog mig upp vid åtta, hade tänkt springa men det hann bli för varmt. Satt och gjorde mer eller mindre vettiga saker vid datorn när Nicole frågade om jag inte ville få skjuts med hennes familj till The Block eftersom de ändå skulle dit. Sagt och gjort, var där runt halv ett. Jag och Nicole gick till Best Buy som ligger i närheten för att kolla på en kamera till henne samt för att jag skulle kolla priser på iPad till min bonuskusin Fredrik.
Nicole hittade en väldigt prisvärd kompaktkamera som vi hoppas är lika bra som den verkade, men det är ju en Nikon så hur kan den vara annat än bra? ^^ Gick tillbaka till The Block där vi tänkte ta en glass, men först gick jag in på Converse och fick med mig ännu ett par därifrån, gäller ju att passa på nu när de är billiga. Hittade Johanna och Axel i butiken så vi gick tillsammans till Häägen Dazs där jag och Nicole delade på två kulor, Blueberry Crumble och någon kolaglass - mumma! När vi hade avnjutit våra glassar var det dags att säga hejdå till det blivande brudparet samt Nicole och resten av familjen.

Jag gick runt i min ensamhet och kollade lite olika butiker, köpte ett solglasögonfodral, smycken på Windsor och underkläder på H&M, men i övrigt fanns inget av direkt intresse, så jag åt lunch på Subway innan jag begav mig till Mainplace. Kollade vilken film jag skulle se och spenderade timmarna fram tills dess med att gå runt i femtioelva olika butiker. Blev några påsar som följde med mig hem men bara vettiga grejer (i princip ^^). Nu först var det någon som bemödade sig att berätta att de har ett visitors card på Macy's så att man kan få rabatt utan att vara American citizen?!? 10% istället för 20% men ändå, kunde de inte ha berättat det lite tidigare än fem dagar innan jag ska åka hem?! Har shoppat rätt mycket på Macy's liksom... Suck.

Tog en liten glass på Dairy Queen och försökte komma på hur jag skulle spendera resten av tiden fram tills dess att filmen skulle börja. Köpte en biljett och sen var det 45 min kvar så det var inte lönt att gå in i salongen än (free seating så det är bra att vara där lite innan) men inte heller direkt lönt att gå in i någon mer butik. Strosade runt lite tills jag såg någon med en påse från American Eagle Outfitter, så jag letade reda på var den låg via kartan, sen skyndade jag mig dit eftersom jag visste att de sålde billiga t-shirts och jag är i stort behov av just detta. Slet åt mig en massa tröjor och gick in i ett provrum, köpte den som satt snyggt och sen skyndade jag mig till salongen.
Var där 20 min innan och tur var det för jag har nog aldrig varit med om att det har varit så många människor på en film! Brukar vara gott om plats, vilket det var när jag kom dit, men lagom till att filmen började så var det inte många platser kvar vill jag lova. Hade glömt bort hur mycket ljud det kan vara i en salong, allt från smaskande till viskande och onödigt höga skratt.. Men men! Filmen jag såg var i alla fall Hanna, beskrivning från imdb: "A 16-year-old who was raised by her father to be the perfect assassin is dispatched on a mission across Europe, tracked by a ruthless intelligence agent and her operatives". Riktigt bra film faktiskt, jag gillade den starkt! Bättre än jag trodde om jag ska vara ärlig. Se den!

Sprang genom Mainplace sen för att jag skulle hinna ut genom Macy's ingången (annars måste man gå runt hela byggnaden) innan de stängde där. Kände mig riktigt pepp så jag småsprang till bussen, hoppade upp på trottoarerna, "sparkade" på knapparna till övergångsställena. Ja jag var riktigt pigg och taggad, insåg att jag snart är hemma igen så jag var helglad! Kom till busshållplatsen där det satt två pers och väntade redan, den ena var en kille i min ålder. Folk här är generellt sett mycket mer utåtriktade än i Sverige så vi småsnackade lite ända fram tills dess att jag sa något om min älskade pojkvän, då var det helt plötsligt som att hans mål var att lyckas ragga upp mig? Fattar inte varför, offer. Så han förföljde mig på bussen, snackade och höll på. Var alldeles för trött för att orka be honom dra åt pipsvängen, så jag blev rätt nöjd när han äntligen hoppade av.
Skyndade mig hem, sprang(!) i converse med massa påsar i ena handen och en handväska i den andra, för att hinna hem till min älskade som satt och väntade på Skype. Happy face! Perfekta sättet att avsluta kvällen på!

Igår packade jag det mesta av mina saker, känner mig duktig som är ute i så pass god tid ^^ Tvättade lite idag så har tänkt få ner allt utom det jag använder dagligen ikväll. Känns konstigt att jag snart är hemma igen, men såå skönt! Var uppe tidigt idag för att hinna rida Senator lite tidigare, men framför allt för att få längre lunch så jag slipper vara ute så mycket när det är supervarmt. Ska nog göra det samma imorrn för annars hinner vi nog inte med alla hästar om vi inte ska jobba jättesent... Hade tänkt åka till Mainplace ikväll, se en film samt köpa en t-shirt till Björn så att jag har det gjort och bara behöver inom The Block imorrn för att köpa Converse till Jossan. Men så blev det såklart inte...

Hade suttit och snackat en massa med Penny efter jobbet, eller ja, mest jagade vi en katt som inte ville bli infångad för natten (för att de inte ska bli ätna av Coyotes). Han hade nyss gått och jag var på väg in på google maps för att kolla bussar till Mainplace. Då kommer Penny helt plötsligt in igen, med de underbara nyheterna att Brian vill rida Johnny. Klockan var strax efter 18 så jag var helt övertygad om att han skämtade, men icke sa nicke. Det var bara för mig och Marion att gå ut och fixa till hästen som såklart hade kiss och bajs över hela sig. Fint med en gul skimmel..
Gjorde honom så ren som möjligt och hade honom klar lagom tills dess att Brian dök upp. Han frågar då vilka som inte gått, jag svarar Johnny. Då undrar han vad Cartié har gjort. Jag svarar att han sprang runt i hagen och sen fanns det inte riktigt tid till honom så han fick vila eftersom han ändå motionerat sig i hagen, varpå Brian frågar om jag vill köra honom. Nu?! svarar jag. Ja? säger Brian med ett väldigt frågande ansiktsuttryck som om det inte vore något konstigt med det. Eftersom jag vet att Brian inte kommer vara klar med J förrns runt 19:30 TIDIGAST och jag inte vill jobba till kl 21 när jag redan jobbat från klockan 7, så bestämmer jag mig för att slingra mig ur det lite smidigt. Jag svarar helt enkelt att jag, om jag fick vara helt ärlig, hellre skulle vilja äta och undrar om vi inte kan köra honom imorrn istället. Brian höll med om att det ju var viktigt att äta så jag slapp undan. Puh!
Mycket riktigt var han inte tillbaka förrns runt tjugo i åtta så jag kom nyss in efter att ha spolat samt schamponerat det lilla äcklet Johnny så Brian inte ska kunna klaga imorrn igen. Under tiden körde han runt och "mockade" två boxar med en traktor istället för skottkärran.. Fick veta av Penny sen när han strödde (medan jag lugnade stackars Cartié som var helt skräckrädd över att först fått in en traktor i boxen där han stod åt i lugn och ro och sen även en läskig, vit påse som spydde spån) att det var första gången på månader bortsett från Nicoles 21-årsmiddag som han sett Brian uppe längre än 19. Vi insåg ganska snabbt att enda anledningen till att han satt oss i arbete samt försökte hitta på massa saker att göra så här sent var för att Cheryl inte är hemma. Han vet alltså inte vad han ska göra när hon är borta.. Synd, men jag hade planer?! Gubbe. Snart hemma, snart hemma...

Nej, nu ska jag slänga ner lite mer i väskan samt ta en dusch, sen ska jag lägga mig tidigt så jag hinner rida Senator innan Brian dyker upp imorrn. Kommer nog inte kunna ta extra lång lunch, men men.. Det får det vara värt. Imorrn kväll kommer Nicole tillbaka! :D:D:D

Natti natti!

RSS 2.0