One of those days


Idag har jag en dålig dag, såklart bestämde sig vår kära chef att göra den ännu värre genom att meddela att han ska på tävling i San Francisco med Cartié - på onsdag! Såklart ska han ha med sig Nicole och hennes mamma vilket ruinerade båda deras planer.
Så inte nog med att han tar och förstör resten av Nicoles tid med sin bliviande make, han ska dessutom förstöra för hennes mamma och värst av allt så är det i onödan. Cartié är inte redo för tävling, de har varken tränat maratorn, precision eller kört dressyrprogrammet, han har ett nytt bett sen två dagar tillbaka och har inte gått med den lätta vagnen på tre veckor. Kommer det gå bra? Svar: NEJ! Så varför?
Varför måste han dessutom hålla på att reta Nicole för att hon inte får träffa sin precious marine mer innan han åker till Afghanistan? Jag gillar inte när folk gör mina vänner upprörda, så jag är inte ett dugg glad på Brian. Dessutom kom han och gnällde på mig när jag lät Senator beta medan jag fixade flätorna i hans man (så att den ska hålla sig på en sida) istället för att tränsa Cartié (varför gnälla på mig när Jessica håller på att tränsa honom?) så jag gick bara därifrån, in i Senators box och fortsatte där istället. Hade han sagt mer hade jag fått ett utbrott på honom för att han är så himla korkad.
Fyra dagar i förväg! Det är inte okej. Nicole och Mona hade planer, Cartié är inte redo, kan det bli bättre?

Var tvungen att gnälla av mig i bloggen eftersom det inte fanns någon att gnälla till på Skype och Malin jobbar antagligen fortfarande (dessutom vill jag inte ringa henne när hon inte använt mobilen för då kostar det henne två dollar = onödigt). Så tack och lov för bloggen.

Idiot-Brian.

Welcome to California


Om man har svårt för värme och föredrar kyla, varför sticker man då till ett varmt land för att jobba? Den frågan har jag ställt mig ett antal gånger och får inget vettigt svar mer än att jag älskar hästar och att Nicole fanns där!
Så vad händer på jobbfronten? Varje dag är den andra lik bortsett från i vilken ordning saker händer och hur kvalitén är. Rider mina svettfuxar som vanligt, Juliet är fortfarande halt så henne händer det inget med. I måndags körde jag förvisso Sunflower, igår fick jag prova Cartié (men på Nicoles innitiativ så säg inget till Brian ;)) och idag longerade jag Dangon, men annars är det inte mycket som ändras ^^ I förrgår trodde jag att jag skulle svimma när vi red på banan, Senator skötte sig finfint men det tog en hel del arbete från min sida, och i gassande solsken så blev det för mycket. Var helt konstig på kvällen, tror nästan att jag fick värmeslag. Häller i mig vatten som jag vet inte vad.
Idag var At Large jättefin, Senator likaså. Jag och Nicole red till våran favoritpark, Peter's Canyon Regional Park, med båda våra hästar och det var mycket roligt! Blev en hel del galopp uppför backar med våra pojkar och det märktes hur kul och skönt de tyckte att det var. Senator blev väldigt mentalt eftergiven efter det. Lyckades förresten få både Senator och At Large att fatta sina svåra galopper på kommando idag :D Arbetet på banan börjar löna sig! Jag är så stolt över mina svettfuxar (som inte svettas fullt lika mycket längre eftersom de inte stressar ^^).
Just ja, igår så tryckte Senator upp mitt ben mot en lyktstolpe rakt på knappen man trycker på när man ska över vägen -.- Det gjorde ont och nu är jag svullen och blå och det gör fortfarande ont så mitt springande får vänta ett tag till. Har ingen lust att sticka ut när det gör ont bara att rida lätt, tycker tillräckligt illa om jogging som det är eftersom jag haft så ont i mina knän under åren. Dumt att bli av med motivationen första rundan liksom ;)

Nåt annat? Skypade med mamma på lunchen idag, fick se mina fina små kissar :) Lite pissed off bara på vet eftersom de har tatuerat Lisa i örat TVÅ GÅNGER nu utan att det har tagit! Dåligt. Men de har fått komma ut i koppel så de var glada. Eller ja, Oreo ville bara ut för att han inte ville vara ensam inne, Lisa är lite mer sugen på att utforska världen. Min manliga katt är för feg x) Men söt!

Saknar min fina Björn jättemycket, fick bara en sån känsla idag. Så det var skönt att jag fick snacka lite med honom nyss innan han skulle iväg till jobbet. Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen i säng så jag blir lite mer utvilad imorrn!

Natti natti!
Haha, eller hur, ser man söt ut och verkar smart så kommer man undan med det mesta ^^
Det är bra, låt ingen sätta sig på dig! Det blir inte bra.
Skönt att du äntligen fått vettigt sällskap, fast håller med dig om att Sacke hade oerhört dålig smak ;)
Haha fast din smak verkade inte så mycket bättre, skaka ett gammalt mjölkpaket? Tja, alla sätt är bra utom de dåliga, eller? Det där med grinden var ganska roligt också, fast det är faktiskt jobbigare att öppna den än att krypa igenom ^^ Vissa är rätt lätta att retas med, jag vet inte varför.. Men tja, bjuder man på sig (som du och jag gör) så är man rätt lätt att reta, men jag gillar att få andra människor att le :D
Har han svarat än då? Jag tyckte att det lät som en väldigt trevlig idé, för att ta bort ev spänning och så. Jag hade i alla fall uppskattat det och tyckt att det varit kul :) Speciellt om någon som känner till ställena är med.
Men fan vad skabbigt! Haha vilken tur att han hade dig där då, det är liksom bara äckligt. Snacka om 40-årskris! Malin brukar ju rädda mig undan dryga killar (innan jag hade pojkvän dvs) genom att låtsas att vi var tillsammans ^^ Skitsmidigt! Fast de var å andra sidan åtminstone i närheten av min ålder..
Skönt att höra! Speciellt att du gillar honom på ett sunt sätt ;) Nej men han är helt super, verkligen. Tror att det kommer bli riktigt bra med honom faktiskt, har den känslan :)
Smarta tjejer är för smarta för att nöja sig med dumma killar, men fattar inte varför smarta killar vill ha dumma tjejer? Tror att du kommer hitta någon supersmart ingenjör som kommer matcha din intelligens så kommer det bli awesome :) Fast Sacke var väl rätt smart? Håller med dig, smarta skämt är betydligt mer underhållande. Under bältet måste verkligen komma från rätt person om de ska kunna vara roliga på nåt sätt överhuvudtaget, annars blir det bara drygt.
Jag är verkligen glad att jag har dig med, och jag blir helt varm i hjärtat av att höra att du känner så. Uttrycket "there's more to you than the eye can see" stämmer verkligen in på dig, för du är mycket mer än bara rolig, jag uppskattar att du kan visa dina känslosamma sidor för mig, det känns bra.
Alla har hemligheter och sidor som de inte visar för alla, det krävs rätt personer och en sorts tillit för att kunna göra det. Alla måste få ha någon som de kan berätta i princip allt för tror jag, det känns skönt att veta att det finns någon som vet och förstår utan krusiduller.
Gillade det citatet "om jag skulle börja om igen hade jag följt mina spår". Jag skulle inte vilja ändra på någonting som hänt i mitt liv, för det är det som har gjort mig till den jag är och fört mig till den platsen jag är på idag, med fantastiska vänner och en underbar pojkvän.
Ja det verkar verkligen som så, mamma har faktiskt bett om ursäkt ännu en gång. Hon blev impad av dig och gillar dig :) Och det säger mycket! Hon gillar intelligenta personer. Tack för det du sa, verkligen <3
Jag vet det och jag hoppas att du vet att jag alltid finns här och lyssnar (även om jag dröjer med mina svar ibland..)

SeaWorld!


Igår tog vi oss till SeaWorld! När vi var på Universal Studios så köpte vi ett two park-pass vilket innebar att vi kom in billigare :)
Så efter 1,5 timme på Highway 5 så kom vi fram till SeaWorld och då var det bara att gå fram till ingången, scanna vårat kort som vi fick på Universal och höger pekfinger sen gick vi in :)
Det första vi gjorde var att kolla på sjölejon som man kunde mata om man ville innan vi kollade på en show. Det var lite väntetid innan showen började så då var det en snubbe som kallades Biff som underhöll. Han körde lite mimkomik till att börja med, sen dansade han till diverse låtar som han spelade upp, allt från Elvis till Grease och Oompa Loompa. Han var sjukt rolig men delar av publiken var lite trög.Sjölejonen var väldigt söta och showen var underhållande och rolig! Blev väldigt impad av deras kunskaper.

Näst i tur var Blue Horizons som var en show som innehöll delfiner, pilot whales och diverse fåglar. Den var lite av en besvikelse eftersom det var mer människorna som gjorde trick än djuren. Men det var kul ändå, fick ju se en del fina trick som delfinerna m.fl. gjorde!

Efter en lunch som bestod av fajitas och en chokladkaka/tårta så ställde vi oss i kö till The Shamu show Believe, sammanlagt väntade vi över en timme, 45 min utanför och 30 min på läktaren. Men det var det värt för vi hamnade på front row i mitten - bästa platsen, helt awesome! Showen var väldigt bra, underhållande, imponerande och blöt.. Vi blev totally soaked! Men jag skyddade kameran (inne i väskan) som klarade sig helt så det var win-win! ;D

Med Shamu så var den sista showen avklarad så vi kunde strosa runt i lugn och ro. Först åkte vi Journey to Atlantis som var en typ av flumride, sen tog vi oss till Wild Arctic där vi såg vitvalar, isbjörnar och en valross. Isbjörnarna var galet söta, en försökte antingen döda eller göra HLR på en blå tunna, fortfarande osäker på hans syfte ;)
Bredvid wild arctic så låg en byggnad med pingviner, den turen var kort och konsist. Åkte på ett rullband runt i en lokal storlek mindre ^^
Såklart var vi tvugna att ta oss varsin churro efter det ;) Kikade på några sköldpaddor och klappade en delfin innan vi åkte hem. Under resan sov jag ungefär en timme, men vaknade lagom till dess att vi närmade oss Orange och Albertsons där jag storshoppade - nudlar! 

Avslutade kvällen med att kolla på utröstningen i Dancing with the Stars samt kollade på bilder och filmer :)

Bilder finns, om ni inte redan sett det, på facebook så kolla där :) Här är en i alla fall! 


Idag var det nästan lite för varmt att jobba, men jag red både Senator och At Large på banan innan lunch, det var dock på håret att jag svimmade vid ett tillfälle, man blir så sjukt varm.. När vi red Senator och U2 så kom det en söt liten gubbe som gav oss och hästarna komplimanger samt snackade om hästar. Gullig!

Efter lunch körde jag Sunflower och åkte med samt körde Cartié innan Nicole skulle göra sig i ordning för en dejt med sin blivande make ;) Det gick bra och jag känner mig oerhört stolt som lyckades övertala henne att hon skulle träffa honom, jag menar han åker trots allt till Afghanistan i sju månader - om en vecka! Nu eller aldrig! 

Nu känner jag att jag är lite för trött för att sitta här, höll på stava Nicole fel (Ni koll, ganska fel -.-) så det blir hopp i säng nu!

Hörs en annan gång!

It's raining.. rain!


Idag regnade det när vi var ute och red i bergen, jag blev lite blöt x) Lånade ut min pojkvän till Nicole eftersom hon redan var klar med U2 och skulle köra Escapade sen, så mor (At Large) och son fick vara på tur tillsammans idag. Johnny och Brian var också med, men de höll sig längst bak så fick jag vara först, ni vet det är ju inte överdrivet smart att rida ett sto precis framför en hingst ;)
At Large skötte sig finfint! Jag var väldigt nöjd med henne, hon orkade galoppera i princip hela vägen upp förutom i kurvorna där hon inte var stark nog för att samla sig så pass mycket. Var rätt nöjd med galoppfattningarna, vårat arbete har verkligen lönat sig :)
Juliet är fortfarande halt, fast idag så blödde det från strålen strax nedanför ballarna :/ Vet inte vad det är som händer med hästarna så att de ska hålla på och blöda, först Katie och nu Juliet. Har ni något förslag på vad det kan vara så snacka på! Har funderat på Katie om det är pga strålröta som gone really bad, men tycker det är konstigt att det drabbar mer eller mindre varsom runt hela kronranden..
På lunchen skypade jag med min kära pojkvän som nästan trodde att jag hade gått och dött eller något eftersom jag inte hade hört av mig. Så gullet satt där och blev lite orolig ^^ Insåg att det är rätt skönt att känna att det finns någon som saknar en och undrar om något hänt när man inte hört av sig. Inte för att jag inte hade vänner till det innan, men man reagerar ju inte riktigt bara för att man inte smsat på en dag eller så. Jag gillar't!

Igår var vi på bio på Mainplace och såg Unknown med Liam Neeson. Väldigt bra film med några oväntade twists som gjorde den annorlunda och spännande. Tummen upp, se den! Trailer hittar du här.

Vi har nyss ätit pannkakor med grädde och sylt, rätt nice att ha Nicoles mamma här som kan laga mat till oss x) Pratade med Malin innan, yeey! Gillar att hon har ett amerikanskt nummer nu som jag kan ringa henne gratis till så vi kan prata hur mycket vi vill, precis som vanligt ^^

Det känns helkonstigt att Jessica bara har en vecka kvar och ännu konstigare att jag redan har hunnit vara här i tre veckor imorrn, sjukt vad snabbt tiden går!

Dags för nya bilder igen!
Vi blev anfallna av dinosaurier på Universal Studios :O
(och en tjej med väldigt ful utväxt...)


Piritas meat cleaver! O.O


Min fina Pluttiet!


Sunflower, aka The Godess,
med nyklippt man och lite matsäck ;)


At Large, bild från igår, som skrittar i form relativt frivlligt :D


At Large and a part of one of the trails.


Jessica och Sunflower.


Flätade Escapdes svans när jag hade lite tid över efter att ha friserat den,
idag klippte jag den dock på Nicoles order ^^


Nu sitter vi och kollar på Desperate Housewives!
Later alligator!

Plötsligt händer det..


Orkar inte riktigt uppdatera bloggen idag, men jag red mina två svettfuxar sen promenerade jag Juliet. Eller jag skulle promenera henne men hon fick damp (konstigt, instängd i en box i 1,5 vecka bortsett från 15-20 min promenad varje dag..) så hon fick trava av sig i paddocken. Bättre att göra det under kontrollerade förhållanden än att hon hoppar runt, bockar, sparkar och försöker slita sig pga överskottsenergi, det är nog en större ansträngning för benet..
Åkte till Albertsons och handlade sen lagade Nicoles mamma pannkakor som vi åt med sylt, glass/grädde - mumma!

Jag kan knappt fatta att jag har fått ha turen att träffa någon så underbar som du.
Du är bland det bästa som har hänt mig och det är inte mycket som har känt så rätt som när jag är med dig.
Jag mår som jag mår tack vare dig, så tack för att du finns och tack för att jag får kalla dig för min.
Längtar tills jag får ligga i din varma famn igen, saknar dig massor min fina pojkvän!
Du är fantastisk och jag älskar dig!
Puss!

Nu ska jag hoppa i säng! Nattinatt!

Day off 2, Universal Studios!


Idag hade vi våran lediga dag, så jag, Nicole och hennes mamma bestämde oss för att åka till Universal Studios i Hollywood!
Vi hade en superhärlig dag, även om vädret inte alltid var det bästa men det var i och för sig rätt lagom varmt för en sån dag. Vi började med en tur i Revenge of the Mummy rollercoastern, kort men spännande! Sen åt vi, klockan hade hunnit bli lite eftersom vi fick stå i kö jättelänge (är en äckel-creepy-skabbig-pervers-gubbe satt och tittade på oss på ett olämpligt sätt - blä!) när vi skulle in, så lunch var rätt lagom.

Efter lunchen så åkte vi Jurassic Park som var en typ av flumride. Superkul, jag blev rätt blöt kan jag lova! Skvätte upp i typ hela ansiktet och ja allt! Hahaha. Men det var roligt!
Efter Jurassic Park sprang vi uppför trappor och stötte på Bart som vi var tvugna att fotas med (varsin kindpuss såklart ;D). Åkte på Studio Tour där vi bl.a. fick se Wisteria Lane (från Desperate Housewives), King Kong 360 3D och en massa annat!

Efter det gick vi till the Special Effects stage där vi fick se lite om olika animationsmetoder t.ex. CGI, stop-motion och motion capture technology. Väldigt underhållande och lärorikt! Tätt efter följde Animal Actors som var en gullig show med olika djur som var tränade för film och sånt, bl.a. fåglar från Ace Ventura och Evan Almighty samt hunden från The Proposal. Roligt!

House of Horrors var nästa anhalt, DET var amusing. Jag och Nicole blev helt galet rädda! Efter att ha gått förbi diverse skrämmande dockor och andra saker, så blev vi anfallna av Chucky som skrämde oss så pass att vi backade ut genom rummet - ungen följde ju efter oss när vi backade så vi fick fly! När vi väl lyckats ta oss förbi honom med livet i behåll så kom vi till nästa attack. En gubbe/zombie/whatever med en yxa som gjorde oss så skräckrädda att vi kröp ihop i ett hörn halvt under ett begränsande snöre för att komma utom räckhåll från honom som också begränsades av ett snöre. Vad tror ni inte att han gör om kryper under snöret och kommer ännu närmre?!? Vi dog ju nästan! Jag bestämmer mig för att försöka rymma, hoppas att Nicole följer efter, varpå en likadant utklädd gubbe anfaller. Han kom rakt emot mig, jag hamnade på golvet och skrek i panik men lyckas tillslut på något vis komma undan (halvt på alla fyra xD). Nicole kommer efter, vi ser ljuset i tunnelns slut. Tror ni inte att äckelgubben kommer utspringandes mellan väggarna precis vid utgången?! Jag höll på att dö igen. Väl ute stod vi och skrattgrät, Nicole hyperventilerade på något astmaliknande vis och jag bara skrattade av rädsla x) Precis när jag kom ut så stod det en snubbe, som varit bakom oss när vi låg i hörnet och skrek, och sa till mig: "When he psyched you - funniest thing I've ever seen!" och storlog. Jag skrattade och sa inget, men tänkte mindre snälla tankar om att han hade roligt över vår olycka ;)

Åt kvällsmat innan vi gick tillbaka till House of Horrors för att fråga om vi inte kunde få fota oss med yxgubben men han hade redan gått hem :( Så vi gick till det sista vi såg, Water World, som var en stuntshow med massa vatten, explosioner and stuff. Även det var väldigt roligt, spännande och underhållande. Innan showen började så stod en snubbe vid varje publikläktare (var uppdelad i tre partier vilka formade en halvcirkel) och kastade vatten på oss om vi inte skrek tillräckligt bra eller som han instruerade. Vår läktare var bäst, behöver jag säga mer än så? ;) Fick några awesome bilder som jag tänkte lägga upp, ni får några smakbilder längre ner :)

Nu har vi varit hemma en stund, sitter och väntar på att Jimmy Kimmel ska börja. Robert Pattinson ska vara gäst och det kan vi ju inte missa ;)

Studio Tour, Wisteria Lane - Gabrielle Solis hus :)

Studio Tour, stunts med bilar


Special Effects Stage


Water World




Nicoles bild: efter Jurassic Park


Nicoles bild: Jag hittade Paul Walker! :D


Nicoles bild: Bara för att jag var så söt ^^
Ni ser så sällan bilder på mig ändå så ;)


Nicoles bild: Framför Universal Studios-skylten


Det var allt för idag, ska se om jag inte kan få upp ett klipp från det Nicole filmade när vi åkte Jurassic Park ^^
Men det får bli en annan gång isf.

Ha det bäst, later alligator!

Slampalampa


Slampalampa, nästan som Ompalompa ;)
Idag har jag varit lite trött, somnade sent och sov dåligt.
I övrigt så har det varit en rätt skön dag. Lagom varmt och lagom mycket jobb.
Vi red en funride till bergen med Senator, U2 och Sunflower. Vi tog det lite avslappnat med hästarna och red bara för skojs skull så att säga, lät dem sträcka ut ordentligt, roligt som tusan var det! Senator skötte sig väldigt bra och jag är nöjd :) Filmade lite när vi galopperade uppför berget, det var inte lätt ska jag säga! Ska se om jag kan få in filmen haha. Det blev inget särskilt, men man kan se lite i alla fall, typ hur det ser ut och hur smala stigarna är.
Jag och Nicole skulle rida till bergen på våra flickor men när vi skulle rida över vägen in i parken så visade det sig att Escapade hade en lös sko så jag fick fortsätta själv på At Large. Vi red till Irvine Park istället där vi hade en väldigt trevlig ridtur bortsett från en gubbe i en traktor som höll på att slakta ridstigen.. Men arbetet på banan paid out idag, hon var väldigt duktig och vi fick två fina galoppfattningar (vilket hon har haft svårast för, brukar köra upp huvudet och rusa iväg men nu fattade hon en lugn galopp i form) i vänster galopp, höger har hon svårt för så den gav vi oss inte på. Urmysigt i alla fall.
Åt lunch och pratade lite med Björn.
Longerade Torpedo som skötte sig som vanligt, galet samarbetsvillig häst det där.
Tog en promenad med Juliet som fortfarande är halt, sen spolade jag av henne så hon blev vit igen ;)
Putsade träns och sadlar innan vi förberedde 7 o'clock (som fodrades strax innan 6 eftersom det var passover dinner klockan 6:30 pm ikväll igen).

Duschade lite snabbt och sen var det passover igen som sagt. Vi var inte lika många idag, men det var lika trevligt ikväll, om inte trevligare. Vi hade väldigt kul och det blev många skratt. Speciellt när Pendragon kallade mig Chubby Bunny (det var tydligen en lek) när Nicole sa att jag måste ha varit en kanin i mitt tidigare liv pga mina nose twitches som jag kan framkalla. Jag tog det som en förolämpning först men så fick vi förklarat att det inte alls var så det var menat. Men jag menar, hur hade ni tolkat det? x)

Har sökt en lgh i Skara, får se vad som händer. Är ju långt tills jag får veta något om antagningen men man får ju vara ute i tid i vilket fall ^^

Imorrn har vi vår dayoff, får se vad som händer, blir kanske IKEA om det är mulet på fm. Får se helt enkelt!

Senator med prydlig man - bara på en sida av halsen :O


Nicole och U2 på toppen av berget :)


Jessica och Sunflower (och Senators kissfläck x))


Min lille svettfux!


Min andra svettfux At Large, syns det att hon är Senators mamma? ;)


Utsikten i Irvine Park!


Nu ska vi se om det går att infoga filmen, men isf är den här ^^
Notera att jag filmade samtidigt som jag galopperade uppför en smal, krokig stig med enhandsfattning så kvalitén är därefter ;)



Filmade även lite när vi skrittade ner bara för att man ska kunna se naturen lite mer :)
Stigarna som man ser nere till vänster rider vi på när vi tar oss ner.



Nu ska jag borsta tänderna och slänga mig i sängen så jag är pigg imorrn, ha det underbart!
Puss och kram, skumbanan!

Edit: Bloggen fuckade sig när jag publicerade inlägget, men jag hade kopierat så jag klistrade bara in igen. Dock blev det en vit ruta bakom som jag inte vet hur jag får bort och just nu orkar jag inte ens försöka så ni får helt enkelt stå ut x)

Passover


Idag var Jessica ledig så det var jag och Nicole i stallet.
Red Senator, skötte sig helt okej.
Red At Large på banan (hon behövde trimmas lite, ffa i galoppen samt att vara uppmärksam och lyssna). Det gick helt okej, fick faktiskt två fina fattningar i vänstervarvet, det ni!
Promenerade med Juliet som fortfarande var halt, man kunde ana det i skritten men i traven var det övertydligt... Please get well soon honey!
Lunch, pratade med mamma och Björn, mys mys!
Red ut själv på Batman, han var duktig bortsett från att han är världens fegis. Vid ett tillfälle blev han rädd för ingentin så jag försökte övertala honom att gå fram i runt fem minuter medan han skakade som ett asplöv, mes! Slutade med att jag fick rida mellan buskarna och staketet istället för på stigen. Men alla har sina nackdelar!
Förberedde 7 o'clock sen slutade vi för att kunna förbereda oss inför passover dinner hos familjen.

Passover dinner. Innebär att man sitter och hedrar judarnas uttåg ur egypten (har ni sett Prinsen av Egypten så vet ni ungefär hur middagen gick till). Under hela middagen skulle man dricka fyra glas vin, men vi fick lite insider tips på hur vi skulle göra för att inte bli fulla och så ^^
Det var en massa olika små ceremonier och eftersom det hela höll på från ca 18:40 tills 21 ungefär så kan ni förstå om jag inte kommer ihåg allt ;) Men det var en massa saker för att symbolisera olika händelser från det som ledde fram till uttåget och vad som hände efter.
Trevlig kväll i alla fall!

Nicoles mamma är här så hon hade med sig presenter till familjen, bland annat en Svensk-Engelsk ordbok så snart är väl Brian fluent in Swedish! Det ledde i alla fall till många skratt eftersom vi, samtidigt som Brian läste i ordboken, lärde Pendragon lite meningar. Han kan nu totalt (dock inte bara från ikväll): Hej; Ja; Nej; Du är en slampa; stick iväg jävla äckel; Vårda ditt språk. And there will be more, haha! Han sa att han skulle ha användning för mina två meningar i skolan (du är en slampa och vårda ditt språk) :P Till mitt försvar så måste jag säga att det var Nicole som började ;)
Haha, det bästa var när Pendragon ropade "Vårda ditt språk!" till Brian varpå han svarade direkt "Tack detsamma!" utan att veta vad Pendragon sa. Haha, vi skrattade rätt gott kan jag lova xD

Anyways, det var en trevlig kväll. Idag var det rätt svalt, molningt och 20 grader (haha, jag vet, det är inte kallt men jämfört med de föregående dagarna) och det var faktiskt rätt skönt, slapp svettas hela tiden och hälla i sig vatten för att inte få värmeslag.

Gjorde btw världens roligaste grej inatt. Somnade med iPoden i, vilket jag har gjort flera gånger förut så det första jag brukar göra när jag vaknar är att instinktivt leta reda på den för att se så att den inte flugit i backen eller nåt. Men i morse så kunde jag verkligen inte hitta den! Jag kollade på nattduksbordet, bredvid, under sängen, bakom sängen, i sängen, i täcket - överallt! Den var spårlöst försvunnen. MEN! Sen öppnade jag lådan i nattduksbordet och där låg den minsann, avstängd och med knapplåset på. Jag hade alltså i sömnen tagit ur hörlurarna, stängt av iPoden, satt på knapplåset, öppnat lådan och lagt ner iPoden och sen stängt lådan igen. Snacka om att ha gjort något många gånger?

Nu ska jag göra... Ingenting. Förbereda mig för sängen tror jag.

Ha det helt underbart!

Okej, kanske senare...


Desperate Housewives var på tv så jag tar promenaden snart istället ^^
Just nu insåg jag hur mycket jag saknar att fota på riktigt, på hästtävlingar och sånt alltså..
Så det blir lite favoriter i repris :)

Fälttävlan Ribersborg 2010


Aachen 2010



Nebanice 2010


That's it for now, I'll probably continue another day ^^

Sunday, bloody sunday


Såg Brian rida iväg på Johnny medan jag åt frukost och skypade med Björn, så när vi gick ut i stallet tog vi varsin longeringshäst, eller ja jag promenerade ju med min fina Juliet som verkar vara ohalt nu - superhärligt! Har dock inte kollat i traven men i skritten var det övertydligt innan och nu syns inget så det bådar ju gott :)
Tog en runda till bergen sen med Brian när han red Torpedo, jag på min svettfux Senator som vanligt. Idag bytte han nästan färg till skimmel ett tag, förstår inte varför han ska svettas så mycket x) Men antar att det är för att han blir så het som han blir när de vita hästarna är med. Idag tyckte jag väldigt mycket om min amerikanska pojkvän, han skötte sig! Äntligen överlät han kontrollen helt och hållet till mig. Det krävs rätt mycket arbete men det är det värt. Nu kunde jag låta honom ha ökad galopp (med alla de andra >50 m framför mig!) utan att han tog bettet och stack för att komma ikapp. Fick påminna honom en gång bara, men det var verkligen bara en liten, liten påminnelse sen var han hur duktig som helst igen. Galet skönt att det går framåt!
Longerade Bertuccio.
Tog lunch, skypade med Björn och sa hej till mamma.
Red At Large, gick dock ett snäpp bakåt med henne idag så det blir nog en tur på banan nästa gång och dressyra lite. Hon var jobbig idag. Känner av mitt brutna finger för första gången på ett par dagar igen och det är bara för att hon låg så mycket i handen igen och bara försökte springa iväg från mig. Jobbigt värre. Men men, kan inte kräva att hon alltid ska ha bra dagar och det var faktiskt inte bara dåligt.
Brian pysslade lite med Clover, sen kollade han Juliet och fixade till hoven på benet hon var halt på(vilket han gjorde i torsdags också..) eftersom den var sned.

Middag hos familjen, lasagne!
Efterrätt hemma i huset, pumpkin pie!
Nu väntar vi på Nicoles mamma som är på väg hit, är här om ungefär en timme. Helt galet att det snart har gått två veckor sen jag kom hit! Sjukt.

Ska ut och ta en promenad i mörkret med min iPod och Bruno Mars(det senaste albumet som jag lade in igår) som sällskap - me like!
Först lite bilder från idag när vi var uppe på bergen :) Notera btw att bilderna är fotade med min mobilkamera -därav kvalitén. Har dessutom inte PS så att jag kan bättra på dem ^^ MEN jag är oerhört tacksam ändå över att jag fick låna mobilen av Björn (eftersom min gamla dog) för den tar faktiskt väldigt bra bilder för att det är en mobilkamera :)

Senator's svettiga öron, Nicole/U2 och Brian/Torpedo


Utsikt på vägen ner :)


Senator, Nicole och Brian plus lite utsikt


Jessica/Sunflower hamnade lite efter ^^


Another picture of the view!


Senator, min stora plutt!


Now: off to the Rollercoaster trail och lite motion! :D
Night!

Sunny!


Solen skiner tokigt mycket, runt 30 grader ute idag, vindstilla och molnfri himmel. Hur varm tror ni att jag/vi har varit? Var likadant igår, hästarna har blivit galet svettiga (i alla fall de jag rider som är de två SVETTfuxarna ^^) så jag har nästan känt mig lite hemsk.
Men oavsett så är det fantastiskt med sol men det är lite jobbigt när man har ett fysiskt arbete utomhus. Juliet har blivit bättre i alla fall och det är skönt. Har ridit båda mina svettfuxar, Senator och At Large, som vanligt både igår och idag. Har jag förresten nämt att At Large är mamma till Senator? Roligt att båda två är mina favoriter att rida ^^
Igår red vi själva på damerna och till i parken med Brian på herrarna.
Idag red vi till bergen med Brian, Senator var duktig. Vi hade ett litet argument när vi skulle galoppera efter att vi kommit ner från bergen, han gjorde allt för att få mig ur balans så att han skulle kunna sticka efter Nicole i full galopp men TJI FICK HAN! Hahaha! Jag vann. Så sen behövde jag knappt ens ha minor arguments för att han skulle sköta sig. Det är obeskrivligt skönt att äntligen ha börjat få kontroll över även galoppen på honom. JAG ÄR STOLT.
Red själv för första gången idag! Det var bara Bertuccio, Cartié, Escapade och At Large kvar efter lunchen, så meda Nicole och Brian körde så longerade Jessica Bertuccio och jag red ut själv på min stora dam. Vi red till mysparken och hade en helskön runda. Det var inte lika mycket motor i henne som när jag rider med de andra, men sen var det mycket varmare än vanligt också. Hon ville fortfarande galoppera, hon orkade bara inte riktigt. Så viljan fanns men inte den där lilla extra orken på slutet. Men det gick bra ändå :)
Sist men inte minst satte vi Escapade i vagn igen, femte gången tror jag? Hon skötte sig som vanligt!

Har precis kommit tillbaka från en promenad till affären med Jessica och snackade lite snabbt med älsklingen innan han skulle iväg på utbildning idag. Härligt även om det blev kort :)

Just ja, i förrgår så blev det något fel på våran tvättmaskin så det började ryka och massa skit. Nicole blev lite hysterisk men jag och Jessica redde upp det hela ^^ Nu har vi i alla fall fått en ny :D

Pratade både med mamma och min fina pojkvän på lunchen, jackpot! Mamma berättade om Oreos nya leksak - en gosedjursgris som är alldeles för stor för honom att bära, så han släpar ner den för trappen och låter den sedan ligga på golvet tills mamma bär upp den och han upprepar samma procedur om och om igen. Har jag påstått att han är normal?
Dags för lite nya bilder tycker jag ^^

Gosedjursgrisen
(och mamma ^^)


Bertuccio, en av hingstarna


Torpedo



Nicole kör Cartié


Söta Torpedo förberedd till Brian i torsdags


Villa Villekulla ligger i Orange, det ni! ;)


Mysiga stigar vi har att rida/köra på va? :)


Första ensamturen! :D


Escapade när Nicole kör


That's all for now folks!
NU: Pumpkin pie!

Värmeslag


Igår var det varmt och skönt, men det kändes nästan som att det blev för varmt för mig ett tag för jag blev helt illamående och konstig i huvudet (på ett sätt jag inte redan är ;)). Men jag överlevde ^^
Juliet var fortfarande halt och om inte ännu mer svullen så jag tog henne på en liten promenad medan Jessica och Nicole longerade. Tog även ut Katie på en runda.
Red ut med Jessica, jag på Senator och hon på Batman (som vanligt). Han hade visst bestämt sig för att ha en duell med mig, började bråka redan precis efter att vi kommit utanför gårdsplanen.. Han ville inte riktigt gå först och när jag försökte få honom att göra det så lättar han med rumpan och bockar till. Så höll han på typ hela rundan. Men sen så började han sköta sig på tillbakavägen och jag blev nästan nöjd och glad på honom igen men då var han tvungen att bli rädd för en sten och slänga sig längst bak, men då hade vi ett lite större bråk och sen så skötte han sig banne mig bra. HELA vägen hem. Då fick han vara min pojkvän igen. Nicoles fästman var fortfarande öm från skoningen så han skrittas.
Sen tog vi damerna på en vända i våran favoritpark, den är både mysig, varierande och framför allt rolig att rida i. At Large var bättre än någonsin, tror aldrig att hon har varit så lugn, avslappnad och lätt i handen. Jag blev glad! :D
Lunch.
Följde med Nicole med Cartié tills Brian var klar med sitt. Longerade och fixade Torpedo till Brian medan de var ute. Under tiden som han red så passade vi på att putsa lite, eller ja en hel del. Skönt att få gå igenom i princip alla träns m.m. lite ordentligt.
På kvällen var det American dinner hos familjen, hamburgare, korv, pommes och lökringar. Hamburgarna var bland de godare jag ätit, själva burgaren kändes verkligen som kött. Kvällsfodrade efter det.
Såg på Grey's anatomy innan det började bli dags att göra kväll.

Nu är det dags att gå och byta om och ge mig ut i stallet.
Ha det bäst!

Handikappade dagen


Igår var en intressant dag.
Började med att vi skulle rida våra pojkar, då var U2 halt från hård verkning och Batman hade tydligen också fått en helrenovering på hovarna så det blev en skrittrunda för dem. Senator fick också hänga på eftersom jag tyckte att han kunde få en lugn dag.
Sen var det dags för flickorna, inga problem där. Blev en kort runda och At Large uppförde sig faktiskt lite bättre än vanligt, känns som att jag har börjat hitta lite knappar på henne.
Efter det skulle vi longera, eller ja jag och Jessica skulle longera, Nicole skulle köra. Först att dömmas ut var Jessicas Katie som hade någon sorts hovböld/hovspricka så någon träning för henne blev det inte. Näst ut var Nicoles Saxon vars tunga fortfarande inte hade läkt. Sist ut var min fina lilla Juliet vars hälta inte har blivit ett dugg bättre utan snarare sämre, nu haltar hon tydligt i skritten till och med. Förstår inte vad som har hänt för hon var nästan helt okej på em i måndags då hon halkade, men nu var hon halt, varm och svullen från kotan nästan hela vägen upp till karpalleden. Stackars flickan.. Så det blev en promenad för henne och Saxon.
Jag och Jessica tog lunch medan Nicole tog Ember.
Gick ut och tömkörde Johnny som skötte sig helt okej. När jag var klar med honom stack jag och Nicole ut med Cartié medan Jessica tog de två sista hästarna.

Slutade tidigt, vid fyra, så vi slängde oss snabbt i duscharna och fixade oss sen bar det av till Mainplace där vi åt glass innan vi kollade på bio. Det blev No strings attached, sjukt bra film! Se den! :D Jag satt och bölade som ett litet offer, dels för att filmen var fin, men sen även för att jag insåg hur mycket jag saknade min pojkvän. Så det blev en glass till efter bion. Haha.

Väl hemma satt jag uppe en stund så att jag kunde få prata med Björn, vilket jag även fick i cirka 1,5 timme. Totally worth the loss of sleep. Bölade kanske lite då också. Jag är en liten vekling, jag vet. Men that's me ^^

Just ja, Jessica förstod svenska igår! Haha. Helt awesome. Nicole sa något om att en snubbe i en bil skulle kidnappa oss vilket Jessica typ svarade på. Vi insåg att Nicole ju sagt meningen på svenska (så att inte snubben skulle fatta) men Jessica var helt övertygad om att det var på engelska för hon hade fattat. Haha, totally awesome.

Nu börjar det bli dags att dra sig, ska vara i stallet om 10 minuter.
Hoppas att ni har en underbar dag!

Later alligator!

Note to self


Smörj in hela kroppen, även de dumma benen som vanligtvis vägrar få färg, nästa gång.
Det är inte skönt att ha kräftben. Får se hur det går att rida imorrn.. -.-
Lyckats bli rosa lite everywhere, men är mest röd på baksidan av benen och på ryggen eftersom de fick mest sol. Aj.

Men har iaf börjat få lite färg och fått blondare slingor i håret ^^
Hej sommarblonda hår, jag har saknat dig!

Day off!


Igår var det bara jag och Nicole i stallet. Red först ut på våra pojkar Senator och U2, sen red vi på banan med våra flickor At Large och Escapade. At Large var fin och jag var väldigt nöjd. Det finns lite att jobba på och det var mycket häst att rida ihop men hon går att få att jobba riktigt bra så med lite arbete kan hon nog bli riktigt fin :) Fick beröm av Nicole för att hon var förvånad över att At Large såg så fin ut, inte för att det var jag som red utan för att det var At Large, alltid roligt att höra :D
Sen red vi ut på Batman och Sunflower. Sunflower är en fjording och det kändes otroligt konstigt att rida ponny x) Men men. Lunch efter det. Longerade Juliet (som snubblade och blev halt, dock bara en vrickning så det hade i princip gett med sig senare på eftermiddagen), Bertuccio och Torpedo.

På kvällen lagade vi tacos ihop vilket var lika gott som det var mysigt och trevligt! Jessica var helt amazed över hur gott det var att äta tacos på det viset ^^ Hon sade även att hon önskade att hon varit svensk, haha! EFTER att vi dragit massa konstiga svenska skämt! Anyways, it was very nice :)

Idag har jag haft min första lediga dag! Vaknade vid halv sju, men valde att somna om igen. Hade ställt larm som väckte mig vid nio, sjukt härligt att sova länge! Åt frukost medan jag skypade länge med min älskade, underbara pojkvän som fixat och tagit Rut genom ombesiktningen så hon får leva ett tag till (vilket är helt och hållet hans förtjänst). Är man tacksam eller är man tacksam?
Efter det bestämde jag och Nicole oss för vad vi skulle göra - Newport Beach och ev Mainplace efteråt för mat och one dollar bio. Sagt och gjort, vi tog oss med buss till stranden. Hade varit sjukt skönt med bil för det tar 20 min jämfört med bussens två timmar..

Köpte ett par doughnuts som vi krängde innan vi lade oss för att bättra på våra brännor, vilket ffa jag behövde x) Vi hade det jättemysigt fram tills dess att ett gäng på tre små pojkar i typ 12-årsåldern bestämde sig för att terrorisera oss. Det var lite roande ett tag men sen blev det bara jobbigt. De satt på avstånd och ropade efter "white bikini" och "black panties" vilket var jag respektive Nicole, blandat med diverse mongo uttalanden samt en föregående föreställning av vad som måste ha varit någon sorts porrfilm. De gjorde motsatsen till stumfilm dvs massa ljud, ingen action. De höll på och störde friden i ca 15-20 min minst. ROLIGT...
Efter att de äntligen hade gett upp tog båda två varsin längre power-nap vilket resulterade i en fin, röd färg på baksidan av mina ben samt en aning på min rygg. Varför benen blev värst utsatta? Jag hade kanske glömt(struntat) att sätta solskydd på dem.. Damnit!
När vi vaknade till så hade det börjat bli rätt svalt så vi tog oss mot the Mainplace men på vägen dit kom vi fram till att det var lite sent och att vi kunde kolla på two dollar cinema alla tre imorrn efter jobbet istället, så vi hoppade av vid the Block och åt någon sorts asiatisk mat där innan vi tog oss hemåt.

Att ta sig hem blev en rolig historia. Vi fick vänta på bussen rätt länge och eftersom det var kallt bestämde vi oss för att sitta på min handuk och linda Nicoles lakan runtom oss. Jag kan erkänna att vi blev rätt flummiga efter en stund, jag kunde knappt prata normalt efteråt eftersom jag vant mig vid att prata i en udda, high pitched voice x) Haha. Vi hade galet roligt i alla fall!

Varit hemma ett tag nu, kollat på vem som åkte ur Dancing with the Stars och skypat en snabbis med Björn innan han åkte till jobbet. Nu blir det att ge benen en andra omgång med kortisonkräm, ta en burana och hoppa i säng.
Ska försöka få upp bilderna jag tog idag så snabbt som möjligt!

Have a great day!

These boots are made for walking


Red till bergen med Brian idag igen, Senator igen. Fast han var normal ända tills vi kom ikapp Johnny (Brians häst - hingst). Sen red Brian Dangon så jag och Nicole tog the mares som var kvar och skrittade med honom. Lunch. Longerade Juliet och Bertuccio. Juliet var fin som vanligt :D Sen pillade vi/Brian lite med Clover igen, han uppskattade när Nicole kliade honom.

När vi hade slutat blev det ingen middag hos Brian och Cheryl så vi headed to Albertsons (mataffären) direkt. Tänkte handla lite grejs redan innan, men så tänkte vi fixa tacos när vi kom hem så vi gick alla tre för att shoppa. Blev en glass på Baskin Robbins före Albertsons ^^ Promenaden var supermysig och tog väl totalt än timme eller nåt med det var rätt lugnt när vi var alla tre, man tänkte inte på det. Blev stalkade av en kille på vägen hem. Haha nej han var på väg hem han också, bar på två påsar med apelsiner och hade tydligen redan gått ungefär en mile. Det läskiga var att han dök upp ur tomma intet, helt weird. Men men ^^

När vi kom hem var vi inte hungriga nog för tacos så vi tog rester från pizzan hos Brian och Cheryl för ett par dagar sedan och sparade tacosen tills imorrn. Det var skönt med en promenad :)

Skypade med Björn på lunchen, han var ute på övning i helgen så jag har passat på att skypa med mamma istället ^^ Men det var trevligt att prata igen, saknar ju min älskling. Nu börjar det bli dags för sängen, så jag ska snabbt hoppa i duschen innan jag lägger mig.

Lite bilder från min mobil först bara, framför allt på Juliet. Hon var så söt när jag skulle hämta henne, låg ner och var halvvaken, så jag satte mig och kliade henne i pannan och lite everywhere så att hon började andas tyngre. Jag var tvungen att gå och hämta min mobil och fota henne eftersom hon var så söt, när jag kom tillbaka så låg hon ner som att hon var helt död och snarkade x) Haha, fina lilla flickan.
Varning för bildbomb ^^

Utsikten från toppen av berget vi rider upp på,
dock inte från idag då det var fantastiskt väder..

Juliet när jag kom tillbaka med mobilen x)


Myspys i boxen

Mysflickan.. Förföljde mig och ville ha mer kli i pannan när hon ställt sig upp ^^


Longering


Vi hittade en Barbiehäst på vägen till/från affären :D
Nicole and Jessica got to pose with it ^^


Nicole och Barbiehästen!


Night night!

Saturday


Inget särskilt hände igår faktiskt, vilket är skönt ;)
Kanske inte är så farligt det här med planeterna ändå.

Red ut på At Large tillsammans med Jessica på morgonen medan Nicole stannade kvar och longerade eftersom hon ville köra Escapade istället. När vi kom tillbaka var det dags att rida ut med Brian. Jag tog Senator som var helt hypad hela tiden i princip, men det var lite halvroligt ^^ Förutom när jag trodde att jag skulle bli avkastad, hade varit typiskt om det hänt när Brian var med..
Red upp på bergen vilket var supertrevligt. Samlad galopp uppför stigarna, Senator lyssnade väldigt bra så det var kul. Efter att vi hade ridit ner igen så höll han dock på att dra iväg för mig när vi körde en lite mer frisläppt galopp, han ville ikapp Nicole och U2 men se det fick han inte! Dock resulterade det i att min största blåsa blev vätskefylld (vilket den inte varit innan) men jaja, det ger med sig x)

Longerade Juliet efter lunch, hon var lika snäll som vanligt, tills Brian kom och interfered. Hon gillade inte det. Han är tydligen the drill sergeant och han ville ha henne att gå över en massa löv/barkhögar. Hon tycker inte ens om att gö över de små för hon snubblar väldigt lätt, så tillslut ville hon inte röra sig i högervarvet utan bara vände ifrån honom. Så jag fick försöka få henne att gå, men hon ville inte då heller utan kollade bara på Brian som för att säga att hon inte gick på den luringen. Hon var så söt för hon tittade på mig med en blick som sa "jag vill inte, pretty please hjälp mig, jag är obekväm med det här" och jag kände bara ett aaaw inombords :P Men sen började hon gå så då travade jag bara av henne.

Kvar var Cartié och Escapade att köra så när Brian respektive Nicole hade gjort det trodde jag att vi var klara, men icke sa nicke: Clover skulle tas ut och pillas med. Men när det var klart så kunde vi sluta. Jag var jättetrött igår så det var skönt att få sluta. Tar för givet att det beror på att jag inte sover så bra, vilket beror på att jag har ont i halva kroppens och nackens muskler efter min incident med Ember. Tycker att det kan gå över nu.

Ska se om jag kan pallra mig ut och fota idag, annars blir det väl imorrn. På tisdag ska jag och Nicole vara lediga så då får vi se vad vi hittar på :)

Have a nice day!

Freaky friday


Or not.
Sov rätt dåligt inatt, vaknade flera gånger. Antingen för att det var för kallt så att jag fick höja värmen, eller för att det var för varmt så jag fick sänka den. Många gånger var det för att det gjorde ont i framför allt armbågen eller ryggen. Jävla skit. Men jag överlever.
Har blivit lite smånervös nu, haha. Nicole berättade för mig att den tjejen som var här men slutade precis innan jag kom sagt något om att det (astronomiskt sett) var dåligt att börja ett nytt jobb nu för planeterna var helt fucked up så att det skulle bara sluta illa. När jag tänker efter har det hänt något varje dag. I tisdags bröt jag av en nagel (så att det började blöda, inte bara bröt den ;)), i onsdags brände jag mig jättemycket på axlarna/nacken, igår släpades jag i grus och idag när vi red ut så tryckte At Large upp mitt knä i en staketstolpe. Wonder what will happen tomorrow. Det kanske ligger något i det hon sa.. Eller så har jag bara min vanliga "Rebecka Klant Brandt"-tur x)

Idag har jag longerat Juliet och Bertuccio, kollat på när Nicole longerade Dangon, ridit Senator och At Large och åkt med med först Nicole och sen Brian när Cartié kördes och sist men inte minst följde jag med när Nicole satte Escapade i vagn för 4:e gången. Vilket gick bra. Allt har gått rätt smidigt idag och förvånansvärt bra med tanke på mina händer. Det värsta har varit lillfingret och skavet på ryggen där ridbyxorna legat emot, annars har det varit rätt lugnt med det :) Börjar gilla At Large mer och mer, tror att det är för att hon är rätt okomolicerad men ändå har lite personlighet. Sen gilllar jag min fina lilla Juliet ^^

Pratade med mamma på lunchen, det var jättekul :D Fick se både Oreo och Lisa ^^ Saknar min kise.. Hälsade på Micke också. Mamma var helfestlig att prata med och var roligt att få se henne och höra hennes röst igen. Vi ska prata imorrn igen samma tid.

Nu ska jag nog ta och fixa lite med mitt sår på lillfingret, tror att det håller på bli infekterat..
Sen blir det pizza hos Brian och Cheryl.

Later!

Pain!


Har ont dels pga träningsvärk från ridning och bärandet av tunga matkassar men framför allt eftersom den sista hästen jag longerade idag, Ember, bestämde sig för att totaldampa. Hon bockade och skenade iväg mot stallet. Jag försökte stoppa henne men det hela slutade med att jag flög i gruset och hon sprang iväg för att hälsa på Escapade. Yeah, I'm not too keen on her right now..
Bortsett från brännblåsorna i min vänsterhand (som jag fick eftersom jag glömt ta på mig vantar) så skrapade jag upp högra armbågen, ena knät och större delen av min rygg. Plus en rätt stor flik vid nageln på ringfingret. Direkt efter det så undrade jag varför jag håller på men hästar..

Men ja, hade det inte varit för det så hade det varit en väldigt trevlig dag. Vi började med att longera, jag tog Juliet eftersom jag är den enda som gillar henne och hon verkar gilla mig so far, vilket gick väldigt bra. Hon var riktigt duktig idag, mycket mer fokuserad än de andra två gångerna och slappnade av och arbetade ordentligt väldigt snabbt. Sen tog vi en tur ner till the arena där jag red Senator, Nicole U2 och Jessica longerade Dangon. Min tröja visade sig vara ett monster i U2's ögon så det blev några svenska ord för hans del. Senator fick en mening från mig när han för tredje gången bröt sig ur volten i högergaloppen. Någon vänstergalopp fick jag aldrig till, vilket stör mig lite men det är andra gången jag rider honom (första gången på bana) och jag har inte ridit på över två månader så.. Det får duga med att jag var nöjd med resten.

Efter det tog vi en lång ridtur till bergen alla tre på Sunflower, Escapade och At Large. Jag hade den sistnämnda och bortsett från att hon är quite heavy in the hand och det faktum att hon blir lite cp när hon har någon framför sig så gillar jag henne. Hon är rätt trygg och rätt lätt men ändå lite av en utmaning på sina vis - lagom helt enkelt.
Det var en fantastiskt härlig ridtur and the view was amazing! Galet fin natur här. Tänk er en rätt smal, slingrande stig som leder upp och ner för en rätt hög kulle (ett mindre berg) i s-formationer i ett grönskande landskap och när du är på toppen kan du se hur långt som helst. Tänk dig att sitta på en häst och bara skritta större delen av tiden i lugn takt, varvat med lite trav och någon galopp, med trevligt sällskap samtidigt som du får njuta av en underbar natur. Kan det bli bättre?

Min bränna börjar ta sig. HAHA! Jag är bara lite brun, mest röd. Så det är ju relativt om det kan kallas för bränna, mer brännskada >.<
På tal om skada, börjar få damp på mitt lillfinger nu.. Hatar att ha ont, speciellt när smärtan rör händerna. DRYGT! Nej nu ska jag sluta klaga, think I'm gonna hit the sack.

Just ja, fick tömköra hingsten Johnny (av rasen irish draught horse) med hjälp av Nicole som piskförare. Han var rätt trevlig, bortsett från att han var lättdistraherad, men när han väl koncentrerade sig och jag fick det att funka med tömmarna (eller longerlinorna som det mer är) så gick han bra.

Ska inta vågrätt läge nu med min ömma kropp och kolla ett avsnitt eller två av Off the map.

Bye bye!

Orange!


Kanske är dags att uppdatera bloggen så ni vet att jag lever? Haha.

Resan hit gick relativt smärtfritt bortsett från lång väntan i customs i Washington samt att planet därifrån till LA blev försenat över en timme pga thunderstorms. Drygt som attan men ändå. Vaknade en timme in på den flygningen av att det var så mycket turbulens, vid flera tillfällen så drog alla passagerarna efter andan eftersom det var så obehagligt. Trodde nästan att jag skulle dö där ett slag x)
På första planet fick jag sitta bredvid en norsk snubbe och hans föräldrar. Fördomsfullt jag vet, men han var tjock, ful och dryg och försökte bara snacka med mig hela tiden - även när jag försökte sova(vilket resulterade att jag inte kunde sova at all)! De timmarna som flyget tog kändes extra långa...
På andra planet satt jag bredvid en asiatisk kvinna som var väldigt trevlig, bad om ursäkt när hon fick kliva över mig och så. När vi skulle kliva av visade det sig att hon kom från Orange och inte nog med det, hennes dotter hade pluggat i Lund för några år sen, vad är oddsen?!
Åkte en förbokad bil ut till gården, hade en liten catch up med Nicole under vilken hon fick marabou av mig och jag fick en B&J Cinnamonbuns! GALET GOD! Sen blev det sängen.

I tisdags var det jag och Nicole i stallet, Jessica hade sin day off. Nicole var ute lite tidigare än mig för jag fick sova ut lite :) När jag kom ut så red vi ut en vända, jag fick rida Batman. Kände mig som en nybörjare. Efter det longerade vi en av hingstarna, Torpedo. Minns inte om vi körde Sunflower (världens sötaste fjordsto) före eller efter lunch, men det var i alla fall superhärligt att få hålla i tömmarna igen :)
Efter det red vi ut igen, jag på At Large och Nicole på "hennes" Escapade.
På tisdagar kommer hovslagaren dit så jag träffade honom. Han tyckte att jag pratade väldigt bra engelska utan swedish accent. Yeey! :D Träffade även Brian för första gången. När vi kom tillbaka med hästarna skulle han köra Cartié men det slutade med att Nicole körde ut en runda tills Brian dök upp när vi var tillbaka och tog över. Tydligen har Cartié blivit mycket bättre eftersom Nicole har gjort ett bra jobb med honom, all cred till henne :)
Efter det fodrade vi 7 o'clock eftersom Pendragon (Brians fru Cheryl's son) inte var där och vi slutade ändå inte förrns dess. Sen var det pizza tuesday så vi fick äta pizza uppe i huset med Brian, hovslagaren Steven och Cheryls arbetskamrat Thomas. Alla var väldigt trevliga och det var roligt.
Drog mig hem och stupade rätt snabbt i sängen ;)

Igår var Nicole ledig så det blev jag och Jessica som jobbade. Jag red Senator och hon Sunflower, snacka om att det är fin natur här runtom! Efter det longerade vi en massa hästar, jag tog Juliet, Ember och Escapade. De två förstnämnda är tydligen inte alltför omtyckta men jag och Juliet verkar komma rätt bra överens so far. Red varsin häst till sen, jag tog Batman och Jessica At Large. Slutade runt fem vilket var skönt.
Jessica följde mig till affären sen så att jag äntligen kunde handla lite mat. Jag kände mig totalt förvirrad i butiken, hittade ingenting och hade ingen aning om vad som var bra och dåligt så det var tur att jag hade Jessica till hjälp ^^ Notan gick på runt 450 kr, så får helt enkelt klara mig på det jag köpte ett tag.

Jag har pratat med Björn över Skype en massa gånger med videosamtal vilket har varit väldigt skönt för då har det inte känts som att vi är ifrån varandra lika mycket. För er andra som vill skypa med mig så är det rebecka_brandt som gäller och de svenska tiderna är runt 15:30-16:45, ca 20:30-22:00 (beroende på när vi tar lunch) eller runt 7-8 på morgonen innan jag har gått och lagt mig ^^

Jag har inte hunnit fota något än men jag lovar att det kommer när jag har lite mer ork, är helt slut i både kropp och sinne. Har galet ont i mina sittben och min högra hand (eller ja de två fingrarna som jag bröt..) men det får helt enkelt gå över precis som min röda hud x)

Ha det bäst!

RSS 2.0