Utryckning


Blev ingen cappuccino, eller jo nu blev det, men inte när jag hade planerat alltså.
Precis efter att jag hade publicerat förra inlägget så kom Annika inrusandes och frågade om jag inte kunde följa med upp till en dålig kalv. När vi bytte beteshage på dem i förmiddags så lade vi märke till att den inte verkade helt kry, och nu var den alltså sämre. Så det blev att åka upp dit och baxa in den i en transport där en veterinär kunde undersöka och ge henne en liten behandling (15 liter vatten, kortison, B-vitamin och antibiotika).
När han var klar körde vi hem den lilla 6-månaders kvigan och baxade in henne i en box (och ja vi baxade, jag drog och A puttade medan kalven motvilligt rörde sig framåt -.-). Under detta arbetet blev jag totalstämplad på min dåliga fot, det är helt enkelt inte meningen att den ska läka.. Träffade som tur var inte rätt på de redan skadade tårna, men det kändes ändå kan jag säga...

Så nu blir det bara att hålla tummarna för att hon mår bättre imorrn!

Just ja, det går inte så bra för svenskarna i Italien.. Vill ni ha närmare tider och resultat så kolla här: http://www.hoefnet.nl/en/home/site/uitslagen/a3d275a39f0b84d54686847f075d3293

Sov gott!

Halvledig


Fick en ledig eftermiddag idag, det var så nice och välbehövt (dock inte för plånboken)
Åkte först till Hööks för att köpa en ny hjälm (bild från hooks.se nedanför), tack än en gång mamma, och även ett par ridstrumpor.


Efter det åkte jag till Väla köpcentrum för att köpa lite mer eller mindre nödvändiga grejor:
  • Cykelpump
  • 3-pack polerdukar till bilen (interiör, glas och polerduk för lacken)
  • Vit BH på Lindex (Ella M)
  • Rakgel och after shave
  • Strumpor, 5-pack
  • 7 diadem (ett 5-pack för att ha när jag jobbar i stallet)
  • Svart klänning från H&M
Den sistnämnda har jag försökt få tag på en bild från H&M's webshop, och har nu i snart 2 timmar försökt vinna ett krig mot den. Det enda jag får till svar när jag uppdaterar sidan och försöker komma in är:
"Det är fullt i butiken!
Det är många som vill handla just nu. Vi gör allt vi kan för att du snart skall kunna genomföra ditt köp. Försök igen om en liten stund." 
Mina frågor är då hur sjutton det kan vara fullt i butiken på internet så att man inte ens kan kolla på kläder så länge, samt hur lång en liten stund är? Två timmar är en lång stund enligt mig. Fail på H&M's webshop alltså.

Nej, nu ska jag ut i köket och göra mig en Cappuccino med Daim ^^
Ha det helt awesome!

Frankenstein


Första dagen med dansken idag. Har känts som att jobba med Frankensteins monster (inget ont om honom som person!) eftersom han dels inte fattar och sen inte reagerar.
Jag: Du kan plocka skitar (för tredje gången idag, så han borde fatta det nu.
Han: Okej! (nickar)
Han agerar inte men jag tänkte att han nog börjar när som helst så jag går för att linda ben. Han följer efter (vilket är åt helt fel håll för honom) så jag kollar lite konstigt och frågande på honom. Då vänder han och går och hämtar en skottkärra. Så har det varit hela dagen. "Gör du det?" "Okej!" och sen tar det en halv evighet innan han gör det, så man vet inte om han har fattat eller ej. Det värsta är att jag varje gång har frågat om han har förstått vad jag har sagt, och då har han sagt ja, men sen verkar han inte ha fattat ändå :P Haha, hoppas att han lär sig snabbt.

Imorrn har jag i alla fall eftermiddagen ledig, så då ska jag bl.a. åka till Hööks och köpa en ny ridhjälm :D Tack till mamma som gav mig pengar till den, hon tyckte att jag kunde få det :) 

Börjar äntligen få upp lite temperatur i kroppen efter att ha jobbat i regn (kört två hästar utomhus) hela dagen och varit dyngsur mest hela tiden trots regnkläder. Har dock varit duktig idag och haft bättre skor på mig enligt dr. Mammas råd. Blev träskor, de gjorde minst ont och ska tydligen även vara bra för mina brutna tår. Hälsporren har inte alls gjort lika ont idag, så förhoppningsvis läker det snabbt :)

Nu ska jag kolla vidare på Bones.
Hej svejs!


Mobilfail


Haha, måste bara skriva upp det här, för det gav mig dagens skratt.
Fick nyss en leveransrapport på min mobil. Den gällde ett mms som inte hade levererats.
Det låter inte så speciellt roligt, eller hur? Det var det inte heller, utan det roliga var när jag ska ha skickat det här mms:et.
Den 1:a januari..

År
1980.

Hahaha, min mobil är nog inte riktigt frisk xD
Jag ska alltså ha skickat ett mms nästan 11 år innan jag föddes från en mobil som definitivt inte var tillverkad då, och till en person som inte heller existerade då.

Nej, nu ska jag hänga upp min tvätt som precis är klar, sen ska jag sova.
Natti natti!

Fotfail


Damn, som om det inte var jobbigt nog med mina brutna tår, så har jag även börjat känna av min hälsporre igen. Hade det problemet ett tag för några år sedan när jag av någon anledning överbelastade foten i kombination med dåliga skor, och nu är det alltså dags igen. Föga förvånande dock med tanke på att jag felbelastar foten och dessutom bara kan ha ett par tunna flipflops eftersom allt som täcker tårna är outhärdligt. För er som inte vet vad hälsporre är så kommer en snabb beskrivning: "Hälsporre kan ge kraftig smärta under hälen när du står eller går. Själva hälsporren i sig gör inte ont utan det är små bristningar i den sena som förbinder hälbenet med tårna som blir öm." - http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Halsporre/
Det här var verkligen inte vad jag behövde, så nu får jag se vad jag ska göra. Måste välja en smärta att uthärda och det lutar åt tårna nu. Som dr. mamma sa med eftertryck: "hellre att du tar smärtstillande för tårna och har lite ont, än går i dåliga skor för hälsporre kan bli riktigt långdraget skit!". Crap. Jaja, ska sluta klaga nu ^^

Fick köra två hästar idag, då blir man glad ^^ Speciellt när det äntligen klickar med den ena hästen (som jag inte har gillat att köra tidigare) och det går jättebra! Han var ju hur rolig som helst att köra när man hittade hans knappar så att han gick ordentligt! :)

Dansken (Mattias) dök upp idag strax innan lunch. Jag stod och putsade parselarna och rätt som det var så stod han där. Blev en anin g förvånad då Annika sagt att han skulle komma på kvällen. Tomas hade tydligen inte berättat att han är i Italien den här veckan, så jag fick så fint försöka hänvisa Mattias till Annika som var nere vid ridhuset. Fick sen veta att de bara skulle lämna av hans grejer och sen skulle de åka till High Chaparall, skönt tänkte jag, då kan vi bara fortsätta som planerat. Gick in för att äta lunch, Annika frågar då om han fortfarande är kvar. Jo visst är han det. Det visar sig då att hans familj redan hade åkt, så han blev tydligen kvar trots allt.
Så på eftermiddagen gick han bara runt som en svans efter mig i stallet medan jag släppte ut de hästar som gått på fm samt fixade och körde häst nr. 2. Försökte snacka lite, men det är skitsvårt att fatta vad han säger, så det gick väl sådär, haha.
Jaja, vi får väl se hur det går nu framöver, jag lovar att rapportera ;)

Det blev förresten ingen träning igår, fastnade med bloggen.. Fail. Men så fort vi har ätit ska jag ut och cykla en runda, blir nog bara det och sit-ups, resten av träningsprogrammet skiter sig pga hälsporren. 

Nu tycker jag att alla ska hålla tummarna för Glenn Hesslo och de andra svenskarna (Thomas Sjöberg, Cecilia Qvarnström och Anneli Blomberg(ej med i laget)) som är i Italien och tävlar i enbets-VM! :D Glenn körde dressyren klockan 16 idag, men ännu inga resultat. Spänningen är olidlig.

Glenn Hesslo med Alexo i Nebanice(Tjeckien) juni 2010.



Just ja, skulle nämna att Malin Jonasson (http://nerknarkattroll.blogg.se/) är den stolta fotografen till bilden i headern. Tack Malin! ;)

Ha det bäst!

Bättre sent än aldrig brukar man säga


Jag har länge tänkt skapa en blogg, och nu antar jag att det var dags.
Den kommer vara lite av min dagbok, det vill säga jag kommer skriva lite om vad som har hänt under dagen, tankar och funderingar, känslor - you name it.
Jag vet inte om det kommer vara lika intressant för er som det kommer vara för mig, men ja, då behöver ni inte läsa :)

Hur som helst..
Idag har varit en rätt så bra dag, även om jag har varit sjukt trött efter som en viss person fick för sig att ringa och väcka mig klockan tre inatt..
Det är bara jag och Annika på gården eftersom Tomas är i Italien med det finska enbetslandslaget för VM:et, så det är ganska chill jobb även om det inte är så mycket mindre än vanligt.
Fick köra nougaten idag, vilket i stort sett är det enda jag kan göra eftersom jag inte får ner foten i en ridsko pga mina brutna tår, medan Annika körde de andra hästarna. Allt bara flöt på och nu är helt plötsligt kvällen här, igen.
Har varit på bra humör idag (tror att det har och göra med de planer jag håller på att smida i hemlighet) och det gör allting lättare. Oroa er inte, ni kommer få veta vad mina planer är, bara inte nu. Det måste förbli en hemlighet ett tag till, men håll tummarna för att det går som jag vill! :)
Imorrn kommer dansken som har orsakat min flytt från lägenheten tillbaka in i rummet i huset igen. Hoppas att han jobbar bra nu, pallar inte en snubbe som tror att han bara kan komma hit och köra sina hästar, utan att behöva jobba ordentligt i övrigt. Fast ja, det enda jag egentligen oroar mig för är att han inte förstår svenska och har en riktigt grov danska som jag inte fattar ett ord av. Känns som att det kommer bli lätt? Haha. Jaja, den tiden den sorgen.

Jag har varit en aning patetisk sen igår morse, men nu är det slut på det, jag tänker gå vidare. Det är tråkigt att det blev som det blev, och jag saknar dig det kan jag inte undkomma. Eller ja, jag saknar de bra stunderna vi hade och de planer vi hade som aldrig kommer bli av. I källaren står det flera lådor packade med saker som vi skulle ha med till vår blivande lägenhet, saker som vi lade ner i glädje med stora förväntningar inför det liv som vi skulle skapa tillsammans.
Det är synd att det skulle bli så här, jag har förlorat en god vän. Det kommer aldrig bli som det var innan den där kvällen på balen då vi insåg vad vi kände för varandra.
Men, jag har många andra bra vänner som finns där för mig när jag behöver det, och det är er jag tänker satsa på. Jag vill bara tacka för tiden vi fick tillsammans, jag ångrar ingenting. Nu är det dock dags att gå vidare. Det har funnits en liten gnista av hopp inom mig, men den har jag nu släckt. Även om jag vill ha tillbaka det vi hade, så vet jag att det aldrig kommer kunna bli som förut. Är det meningen att det ska vara vi, så kommer det väl bli så, men nu har jag ett liv att leva som inte kommer kretsa kring dig. Det finns fler fiskar i sjön.
Ta hand om dig och ha ett bra liv, det ska i alla fall jag ha.

Nu ska jag ut och hjälpa Annika och en snubbe att spänna för hans häst så att de kan köra, sen ska jag ta tag i min kropp och träna, tro det eller ej! Jag har ett träningsprogram som jag ska följa, just nu så kommer jag dock byta ut joggingen mot cykling, av förklarlig anledning ;)
Puss och kram, skumbanan!

RSS 2.0